Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cavalcada dels Reis Mags 2019

El batle i la regidora de Participació Ciutadana han lliurat el premi del concurs de cartells Antoni Socies Cladera a Lavinia Drexel

El nou director artístic de la cavalcada de Reis, Daniel Puig (Experipity) ha explicat el disseny de les carrosses i comparses d’enguany

Desfilaran 13 carrosses, 19 comparses, tres seguicis reials, quatre carrosses i una comparsa de patrocinadors i entitats i es repartiran 7.350 quilos de caramels

Palma, 20 de desembre.-El batle de Palma, Antoni Noguera, la regidora de Participació Ciutadana, Eva Frade i el director artístic de la cavalcada 2019 Daniel Puig (Experipity) han avançat les novetats de l’edició  d’enguany.

Aprofitant la presentació de la Cavalcada s’ha lliurat avui a Lavinia Drexel el guardó del concurs de cartells Antoni Socies Cladera, qui fou durant 9 anys el director artístic de la Cavalcada de Reis de Palma i va morir el passat mes de febrer. El guardó és una figura dissenyada per Jaume Canet (ferrer, escultor i amic i col·laborador d’Antoni Socies) i un premi en metàl·lic de 600 euros. Enguany és un any molt emotiu, ja que és el primer any que feim la cavalcada sense Antoni Socies. Recordarem la seva alegria i les seves paraules.

Enguany, a més, el jurat que escollí el cartell guanyador va estar integrat pels membres del Consell de la Infància de Palma.

El batle Antoni Noguera ha recordat que el pròxim dia 31 de desembre es lliurarà la Medalla d’Or de la ciutat a títol pòstum a Antoni Socies per la seva història vinculada a la Cavalcada i ha agraït la “mostra de responsabilitat social amb la ciutat” a tots els patrocinadors, a més de a Dani Puig per la feina que està fent i als treballadors si treballadores de l’àrea de Participació Ciutadana. “Segur que la cavalcada serà espectacular”, ha dit i ha convidat a tota la ciutadania a gaudir-ne. “És una festa infantil i de record de quan ho vivíem amb intensitat com a nins petits”

Temàtica floral
Tot seguit, Puig ha recordat que l’edició d’enguany continua amb la temàtica floral que s’inicià l’any passat i que l’Ajuntament manté vigent durant tres edicions per tal d’afavorir la reutilització i reciclatge d’elements. Un any més el Grup Trui s’encarregarà de dur a terme la producció artística, tècnica i de gestió.

Puig ha explicat que la cavalcada comptarà amb tres carrosses de nova creació:

Una carrossa inspirada en una estrella fugaç d’orient dins un globus aerostàtic comandada per un personatge especial acompanyada d’estels i constel·lacions amb vestits de llumets. Tot seguit, vindrà la cavalcada de carters reials que donen els nins i nines a la bústia de l’Ajuntament i que continuen amb el disseny de l’any passat.

Les abelles amb un grup de música i veu en directe també sortiran enguany. La carrossa del jardí màgic també serà de nova construcció i representa un jardí amb una gàbia de pèrgola amb maduixes amb uns nins adormit que desperta i es troba amb un món especial amb insectes fets persones. Aquesta carrossa tindrà una doble comparsa amb xanquers.

Per acabar la darrera carrossa de nou disseny és la de bosc encantat. “Serà una espècie de cornucòpia amb bolets màgics, molsa, un fanal i un calder màgic amb efectes especials”. Sobre la carrossa hi haurà un druida i fades amb l’esperit protector del bosc. Aquesta carrossa també incorporarà una doble comparsa amb bolets i faunes.

Finalment, l’acompanyarà també un xanquer que representarà l’esperit del bosc.

La cavalcada també incorporarà enguany a Madò Cactus i la seva contacte, la carrossa de les papallones, una de les més nombroses i després el seguici reial.

Horari i itineraris

Ses Majestats arribaran dia 5 de gener a les 18 hores al Moll Vell a bord del vaixell Rafel Verdera. L’itinerari és el ja tradicional que discorre per: Av Antoni Maura, plaça de la Reina, passeig del Born, plaça Joan Carles I, c/Unió, la Rambla, c/Bisbe Campins, c/Ruben Darío, passeig Mallorca, avinguda Jaume III i plaça Joan Carles I. La salutació dels Reis Mags es farà a les 20.45 des de la Balconada del Solleric.

Una de les novetats d’enguany és que l’arribada dels patges reials tornarà a fer-se a la plaça de Cort a les 12 hores en lloc del Born.

Unes 600 persones amb 13 carrosses i 19 comparses

La desfilada estarà formada per 13 carrosses, de les quals tres són noves, una d’elles el tradicional estel d’orient. Set carrosses incorporen música en viu i es preveu la participació d’un total de 600 persones.

19 comparses que aniran a peu i sobre les carrosses

3 seguicis reials

Portaestendards i patges que acompanyaran els Reis Mags

El preàmbul municipal estarà format per: Policia Muntada; tamborers de la sala; banda de música; gegants, capgrossos i xeremiers de la sala.

La cavalcada comptarà també amb trenets Pimeco i Afedeco; carrosses Hard Rock Café Mallorca; l’oasis berber de l’acadèmia de Up Dance Complex; carrossa Trui Teatre i la comparsa de Nando Pol dissenys

Carters Reials durant la Cavalcada i lliurament de xumets

Com ja és tradició, els nins podran lliurar les seves cartes a la Comparsa de Carters Reials durant la Cavalcada. Així mateix, els infants que lliurin el seu xumet als Reis tindran un obsequi especial. Els encarregats d’agafar xumets seran els pallassos que acompanyen al tradicional Tren de Xumets. El tren dels xumets serà patrocinat per Juguettos i Palma Citysightseeing.

Accessibilitat:

Es reserven diferents espais a persones amb discapacitat per a garantir l’accessibilitat de totes les persones. En aquest sentit agrair a les diferents entitats que possibiliten la coordinació amb les famílies.

Els espais que s’habilitaran seran:

Un acotament a Av. Antoni Maura que l’ocuparan unes 80 persones de Apadist. Una tarima a Pl. de la Reina que l’ocuparan unes 20 persones d’Amiticia i 15 d’Aspaprode.

Una carpa a Pl. Joan Carles I per unes 150 persones de Aspanob Un acotament C. Unió per unes 54 persones de Mater Misericordiae Un acotament al Passeig Mallorca per unes 80 persones d’Amadiba I, un cop els Reis hagin saludat des de la balconada, es farà la Recepció dels infants amb discapacitat visual i auditiva de la Fundación Once, Aspas i La Purísima.

Caramels:
Tots els caramels de la Cavalcada són sense gluten, aptes per a infants celíacs.

Bauhaus i Aedas Homes, són els patrocinadors de caramels sense gluten, aptes per a infants diabètics.

L’aportació de caramels la faran els patrocinadors.

Seguretat
En aquesta edició es continua prioritzant la seguretat de la Cavalcada per la qual cosa, s’adopten mesures com:
– La instal·lació de faldons a les carrosses per a protecció de les rodes
– L’acompanyament a peu de personal de suport i seguretat de cada una de les carrosses per tal de facilitar les seves maniobres.
– La dotació dels serveis de Protecció Civil, prevenció sanitària, Policia Local i Bombers de Palma
– La instal·lació de 3.200 metres de tanques de protecció a gairebé tot l’itinerari.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email