Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Les entitats veïnals rebran 1’8 milions d’euros en subvencions els propers tres anys

Palma, 28 de desembre de 2018.- La Junta de Govern ha aprovat avui les bases que regularan la convocatòria pública de subvencions de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial per a Associacions de Veïns i les seves Federacions. La convocatòria s’ha fet per als propers tres anys (2019, 2020 i 2021) i té un pressupost total d’1.817.804 euros.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha volgut fer “un exercici de memòria històrica en relació a la participació ciutadana i els veïnats”. “Venim d’un govern municipal,l’anterior a l’actual, que va desmuntar les subvencions i que va donar la majoria dels casals de barri a empreses, un clar exemple de desmantellament perquè no hi hagués veus crítiques”, ha dit Noguera. En aquella època, “les subvencions no arribaven als 120.000 euros”. Ara, es torna “la gestió dels casals de barris a les associacions de veïnats i s’inverteixen les prioritats”. Amb la nova convocatòria, que engloba tres anys, “simplificam i eliminam les dificultats del dia a dia de les entitats perquè puguin tenir una major estabilitat i, així, puguin dur a terme una participació crítica i dinamitzin la ciutat”, ha explicat Noguera.

Convocatòria

La nova convocatòria uneix en una sola les dues existents: les subvencions per a entitats veïnals i les destinades a la dinamització dels barris. Les entitats podran presentar un projecte global dividit per anys. Es pot sol·licitar el 100 per cent de l’import subvencionable. Es divideixen en dues línees:

  • Línea A: subvencions destinades a federacions d’Associacions de Veïnats que tindran un pressupost de 200.000 euros. Requisits: ser una federació exclusivament d’associacions de veïnats, que el seu àmbit sigui Palma i estar considerada d’Utilitat Pública Municipal.
  • Línea B: ajudes per a associacions de veïnats per un pressupost d’1.617.000 euros. Els requisits són que siguin associacions de veïnats, que estiguin inscrites al RMEC i que el seu àmbit d’actuació sigui un barri o una zona de Palma.   A la vegada, es subdivideixen en dues modalitats:
    • B1: per a projectes que no inclouen despeses de dinamització.
    • B2: per a projectes que sí inclouen despeses de dinamització.

Cada any es destinarà una partida diferent: 2019 seran 500.000 euros, 2020, 607.692 euros i el 2021, 710.112 euros. Es podran sol·licitar ajudes per a projectes que es desenvolupin entre l’1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2021. Els conceptes subvencionables són diversos: activitats socioculturals i formatives (tallers, jornades, seminaris…), activitats festives (Sant Antoni, Sant Sebastià, Carnaval…), activitats que tinguin per objectiu principal millora del barri/ciutat, la sensibilització o la difusió cultural (xerrades, exposicions, concerts…), el personal contractat per a la dinamització i despeses generals d’infraestructura i funcionament (lloguer de locals, manteniment de locals, factures de subministraments elèctrics, clavegueram o aigua; assegurances… ).

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email