Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Les entitats del tercer sector rebran 700.000 euros per la realització d’activitats d’interès social durant l’any 2019

 

La regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs

Palma, 04 de gener.- La regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, ha detallat aquest dijous 3 de gener la convocatòria de subvencions de l’àrea per la realització d’activitats d’interès social durant l’any 2019. Borràs ha explicat que enguany es destinaran a les subvencions 700.000 euros, 5.000 euros més que l’any passat.

Una de les principals novetats és el fet que les subvencions s’han aprovat ara i estan publicades al BOIB des del passat 29 de desembre, per tant, les entitats poden presentar projectes des d’aquests dies i  fins dia 18 de gener. “Complim amb el compromís adquirit amb el tercer sector de treure les subvencions a principi d’any, oferint més estabilitat a les entitats”, ha dit Borràs, que ha explicat que “aquestes subvencions van destinades a entitats sense ànim de lucre i són un procediment de col·laboració entre l’administració i les entitats per gestionar activitats d’interès públic”, ha afegit i ha recordat que són projectes que “arriben on no arriba l’acció municipal”.

Jornada de formació dia 8 de gener

Amb l’objectiu de resoldre dubtes i aclarir les línees de subvencions es convocarà a les entitats del consell municipal de Serveis Socials a una reunió informativa i de formació oberta a tothom el proper dia 8 de gener a les 10.00 hores al centre Flassaders. “Volem agilitzar més la tramitació i resoldre qüestions per facilitar al màxim la feina”, ha explicat Borràs.

Enguany es manté la demanda de les entitats del tercer sector  i  podran cobrar el 100% del seu projecte i el 50% de forma anticipada una vegada s’hagi assignat la subvenció.

Una de les grans novetats d’enguany és que el gruix de les subvencions es destina a actuacions comunitàries preventives a barris vulnerables per afavorir i generar contextos preventius. Es tracta, en concret, de projectes i activitats a barris que ajuden a prevenir el risc social d’infants i joves, com ara activitats d’oci extra-escolar i altres. Així, s’hi destinen enguany a aquests projectes un total de 525.000 euros, 125.000 euros més que l’any anterior. Dins aquest àmbit es prioritzen els projectes destinats a prevenir l’exclusió social entre infants i joves.

Ciutat justa

Per altre banda, un 13% de les subvencions, un total de 90.000 euros, es destinen a actuacions de detecció, prevenció i intervenció de situacions de risc social fomentant la incorporació social a l’àmbit de tota la ciutat.  (Actuacions fer fomentar habilitats bàsiques, anivellació, performartives laborals per accedir a serveis com Palma Activa o altres recursos normalitzats, etc) .

La resta de la quantia, uns 85.000 euros, es destinen a actuacions innovadores que fan referència a la cobertura de necessitats bàsiques, competències parentals i inserció comunitària amb discapacitat que puguin complementar totes les actuacions que ja duu a terme l’Ajuntament.

La regidora ha explicat que aquests projectes i activitats  han d’ajudar a “fer de Palma una ciutat més justa socialment i de segones oportunitats”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email