Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Un fulletó de benvinguda per a les persones que s’empadronen a Palma

 

Palma, 7 de gener de 2019.- L’Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics, amb la col·laboració de Funció Pública i Govern Interior, ha editat un tríptic per donar la benvinguda a les persones que s’empadronen a Palma i que inclou la informació bàsica dels serveis municipals. El fulletó es distribuirà a través de les vuit Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OACS) de l’Ajuntament. A més, també ha organitzat un cicle de sessions informatives quinzenals per a les persones que vulguin aprofundir en el coneixement de la ciutat i dels serveis municipals.

La regidoria de Funció Pública, Aurora Jhardi, Palma ha destacat que Palma “és una ciutat d’acollida amb una important població estrangera: 85.729 persones que resideixen a Ciutat són persones estrangeres”. L’objectiu del fulletó és “apropar l’administració pública a les persones nouvingudes, a més d’explicar-los el funcionament de l’ajuntament i oferir-los els tràmits i gestions municipals de manera directa”. El regidor d’Igualtat, Aligi Molina, ha recordat que “Palma és un municipi que continua creixent i guanyant població”. “El 2007 hi havia 404.000 persones empadronades a Palma, ara són 440.000, 36.000 més”, ha dit Molina. “Som una ciutat d’acollida, recepció i benvinguda, per això fem feina per a la inclusió efectiva de la població, aquest fulletó és una eina de benvinguda que ofereix un missatge d’inclusió”.

Informació

El tríptic s’ha editat en diferents idiomes atenent a la procedència diversa de la nova ciutadania: català, castellà, frances, àrab, anglès, xinès, romanès i alemany. Es distribuirà en el moment de fer el tràmit de l’empadronament. Amb aquesta iniciativa es vol promoure  l’accés de la ciutadania a la informació i als serveis municipals, impulsar l’ús dels dispositius d’informació i administració electrònica i donar a conèixer els canals de participació i comunicació amb l’Ajuntament.

D’altra banda l’Àrea d’Igualtat i Drets Cívics organitza un cicle de sessions informatives per a totes les persones que vulguin aprofundir en el coneixement de la ciutat i dels serveis municipals. Les sessions s’impartiran els dilluns al Centre  Flassaders de forma quinzenal, alternant horari de matí ( 10h a 12h) i tarda ( 16h a 18h). Es fan en diferents idiomes segons la necessitat: català, castellà o anglès. La primera es realitzarà el  28 de gener de 2019 de  10 a 12 hores al centre Flassaders.

A més de respondre les consultes concretes que vulguin fer els participants, es facilitarà informació relativa a:

  • Conèixer la  ciutat de Palma.
  • Organització administrativa i política. L’Ajuntament.
  • Accés a la informació i principals serveis municipals: atenció a la ciutadania (OAC), el web, telèfon d’informació 010, serveis de seguretat i emergències.
  • Participació ciutadana:  canals per participar, demandes de serveis.
  • Oferta formativa, esportiva, cultural i socio-cultural (activitats culturals, biblioteques, casals de barri, esports, formació…).
  • Sostenibilitat mediambiental: normes i funcionament dels serveis de recollida i reciclatge.
  • Desplaçar-se per la ciutat: mobilitat sostenible: tarjeta ciutadana,  EMT-Palma,   BiciPalma

La informació i les inscripcions a les sessions es poden fer  a l’Àrea d’Igualtat, que es troba al carrer Ferreria, núm. 10, 4a planta; per telèfon al 971228756 o enviant un mail a immigració@palma.es.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email