Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Solleric descobreix l’“Anhel” de Michael Horbach per la fotografia

El casal inaugura demà la mostra ‘Anhel [Sehnsucht] Una mirada sobre la col·lecció de Michael Horbach’

L’exposició és una selecció de 52 obres del fons de Horbach centrades en la fotografia documental contemporània en blanc i negre i amb càrrega social

Palma, 18 de gener de 2019.- El Casal Solleric inaugurarà demà l’exposició “Anhel [Sehnsucht] Una mirada sobre la col·lecció de Michael Horbach”, comissariada per Pilar Rubí. La mostra és una selecció de 52 obres del fons de Michael Horbach centrades en la fotografia documental contemporània en blanc i negre i amb càrrega social.

Les fotografies que integren “Anhel [Sehnsucht]” parlen de desig, de nostàlgia, de la bellesa del que és essencial, a la vegada que ens aboquen a una realitat d’abismes i de grans contradiccions. Les obres són Juan Carlos Alom, Bauer Sà, Raúl Cañibano, Miquel Frontera Serra, Cristina García Rodero, Flor Garduño, Frank Gaudlitz, Catalina Ginard, Jan Grarup, Hans Peter Jost, Alberto Korda, Lucana, Pierrot Men, Beat Presser, Sebastiao Salgado, Alfredo Sarabia, Alfredo Sarabia (junior) i Marcos Zimmermann.

Les fotos han estat realitzades entre 1985 i 2013, a excepció d’“El Quijote de la farola”, d’Alberto Korda, de 1959. La mostra es divideix en cinc àmbits temàtics: “Entre llums i ombres”, “La vida a pesar de tot”, “Immensitat i solitud”, “Document social, arxiu i memòria” i “Homenatge a Cuba”.

La proposta de l’exposició parteix dels vincles que el col·leccionista Michael Horbach té amb Mallorca, on fixa des de fa alguns anys la seva residència de forma temporal, alternant-la amb la ciutat alemanya de Köln (Colònia). És allà on hi té la seu de la fundació que du el seu nom i que promou l’art contemporani centrant-se sobretot en la fotografia. També hi dirigeix la seva galeria per on passat fotògrafs mallorquins com Pepe Cañabate, Miquel Frontera o Marta Pujades, que són al fons de la col·lecció, com també hi és Pep Bonet, que va ser guardonat el 2015 amb el premi biennal de fotografia que convoca la Michael Horbach Stiftung dotat amb 10.000 euros. Per altra banda, i des de fa quatre anys, la seva fundació patrocina un premi especial a la convocatòria del certamen d’arts visuals de Binissalem, dotat amb una estada a Colònia i una quantitat per a la producció de l’obra i la seva exposició.

 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email