Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El batle de Palma, Antoni Noguera, s’ha reunit avui a Madrid amb la seva batlessa, Manuela Carmena

Madrid, 22 de gener de 2019.- El batle de Palma, Antoni Noguera, s’ha reunit avui a l’Ajuntament de Madrid amb la batlessa Manuela Carmena. Els dos han abordat temes que afecten les dues ciutats i que esdevenen els reptes de present i de futur més importants, com l’accés a l’habitatge, el model turístic, la mobilitat sostenible, la lluita contra el canvi climàtic i la lluita contra la violència masclista com a eixos centrals per a la transformació.

Carmena i Noguera coincideixen a assenyalar com a principals reptes de la ciutat els efectes del turisme, la mobilitat i l’accés a l’habitatge.
Noguera: “Tenim una estratègia comuna entre les ciutats del perquè proposam solucions valentes i transformadores”.

“Dins del marc de col·laboració de les ciutats del canvi i d’estratègia comuna, hem mantingut una reunió per compartir experiències i polítiques que ambdues ciutats estam duent a terme”, segons Noguera. El batle ha explicat que els eixos de la reunió han estat “en primer lloc i com a qüestió més destacada, l’accés a l’habitatge; en segon lloc, la mobilitat sostenible i la lluita contra el canvi climàtic i, en tercer lloc, el model turístic i les regulacions que hem fet a les nostres ciutats”. “Hem contrastat que els ajuntaments necessiten més eines, sobretot en tems com l’accés a l’habitatge, per poder plantejar polítiques que siguin garantistes per als nostres ciutadans”, ha dit Noguera.

El batle ha destacat que “ambdues ciutats col·laborarem com ho fem amb València i Barcelona”. En relació amb l’accés a l’habitatge, s’han tractat  qüestions com “la construcció d’habitatge de protecció oficial de lloguer, la regulació de preus en alguns barris de les nostres ciutats o la pujada de l’IBI als habitatges buits”. “Si plantejam que Palma i Madrid són ciutats del canvi són perquè les polítiques que proposam han de ser valentes, transformadores i canviar les dinàmiques. Tenim una estratègia comuna, hem de gestionar temes complexos pels quals no tenim les eines, sobretot amb el tema de l’habitatge, per això una estratègia comuna entre ciutats del canvi ens fa fàcil compartir problemes i les seves solucions”, ha afirmat Noguera.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email