Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

‘Del mirador al pati’ guanya el concurs d’avantprojectes per a la redacció del projecte per a s’Aigo Dolça

Palma, 1 de febrer de 2019.- La UTE Barceló-Balanzó Arquitectes-Activitats Arquitectòniques SLP ha estat la guanyadora del concurs d’avantprojectes per a la redacció del projecte per a s’Aigo Dolça. El pressupost d’adjudicació ha estat de 321.806 euros. El projecte s’inclou dins l’EDUSI Pla Litoral de Ponent, que compta amb el finançament dels fons europeus FEDER. La proposta inclou un equipament esportiu i un aparcament, a més d’usos complementaris.

El batle de Palma, ha destacat “la importància que Palma compti amb un nou edifici emblemàtic com el de s’Aigo Dolça”. “S’Aigo Dolça complirà un paper molt important ja que, d’una banda, connectarà El Terreno amb el passeig Marítim i, d’altra, ens ajudarà a desenvolupar la reforma del passeig Marítim”. “Transformam ferides en projectes il·lusionants que donen contingut”, ha dit Noguera.

Projecte guanyador
L’arquitecte Antoni Barceló, en representació de l’equip guanyador, ha definit les principals línees del projecte. Així, “cada una de les parts pot actuar de forma independent: les piscines, les zones per a activitats esportives, l’aparcament i el restaurant”. A la primera planta es trobarà el restaurant i que a l’edifici principal, les dues piscines. “Hem incorporat un pati central que per facilitar la ventilació de la piscina que, durant l’estiu, podrà romandre obert”, ha explicat Barceló. Una altra de les característiques de la proposta és que “incorpora prestacions d’eficiència energètica”.

El projecte guanyador presenta un edifici senzill i compacte amb una construcció flexible. Serà un edifici amb sis plantes que es van esglaonant, cinc en alçada més una soterrada. Tres de les plantes es destinaran a aparcament, una altra a la piscina i dues més, a espais flexibles per acollir les activitats esportives. A la coberta, es preveu que hi pugui haver pistes de pàdel.

En total, la superfície construïda serà de gairebé 6.000 m2. Tindrà dues piscines, una de 25×12 amb sis carrils i una altra més petita.

Tramitació
La tramitació del projecte es va iniciar el febrer de 2018 amb la convocatòria del concurs d’idees. El setembre es va resoldre i ara l’equip guanyador la redacció del projecte bàsic, d’activitats i d’execució, que actualment està duent a terme. Durant el 2019, l’equip ha d’enllestir el projecte executiu per a la licitació de les obres, que tindran un cost aproximat de 5,5 milions d’euros. La previsió és que el pressupost 2020 inclogui un plurianual per executar el projecte que permetrà millorar la barriada i dotar-la d’un nou equipament.

Història
Les piscines de s’Aigo Dolça es troben a El Terreno. S’inauguraren el 1941 i varen ser el referent de la natació a Palma. Va ser la seu del Club Natació Palma fins a la dècada dels 70. Des de llavors, s’ha anat degradant fins que, com a ajuntament, es va decidir impulsar el projecte.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email