Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Les marques vials de Palma es repintaran cada tres anys

Palma, 6 de febrer de 2019.- La Junta de Govern ha aprovat avui l’adjudicació del lot 2 del servei de conservació de la senyalització horitzontal, vertical, elements de protecció i senyalització de guals a l’empresa Viabal Manteniment i Conservació SA per un import de 2.375.835 euros. La duració del contracte serà de 2 anys, prorrogable per 2 anys més. La inversió per a l’any 2019 és de  927.917,50 euros, i de 1.187.917,50 euros per al 2020. La nova licitació permetrà pintar totes les marques vials de Palma en tres anys, en lloc dels cinc anys actuals. A més, es renovarà tota la senyalització vertical del Centre per una de dimensions més reduïdes amb l’objectiu de minvar el seu impacte visual amb l’entorn històric.

El contracte de senyalització és fonamental per mantenir la seguretat vial. Una de les millores que s’ha introduït és que totes les marques vials, que ocupen 175.000 metres quadrats, s’han de repintar cada 3 anys i no els 5 anys actuals. Pel que fa a la senyalització vertical també s’han incorporat millores. D’aquesta manera, es farà un manteniment correctiu i, també i com a novetat, preventiu que permeti renovar, substituir, reposar i/o actualitzar senyals i pilons. Al Districte Centre es farà una campanya de substitució de la senyalització per una de dimensions més petites per minvar el seu impacte visual amb l’entorn. Amb aquesta decisió, es dóna resposta a la petició feta per Arca, que demanava senyals no tan grosses per al centre històric de Palma.

Zona 30
També s’ha aprovat l’inici de la licitació de les obres del projecte Zona 30 Es Rafal-Vivero per un import de 250.000 euros. Es tracta d’un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius 2018, que sol·licitava mesures de calmat del trànsit a la zona. Els límits de la nova zona 30 seran el Torrent Gros, el carrer d’Aragó fins a la via de Cintura, la via de Cintura i els carrers de Biniamar i de Son Gibert. La proposta s’emmarca dins la mesura estratègica número 10 del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS): “Impulsar hàbits de mobilitat més sostenibles i segurs a través de la participació, conscienciació i informació”. Transversalment també inclou les mesures específiques número 4, 16 i 29 del Pla.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email