Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Castell de Bellver tendrà nou enllumenat

Palma, 7 de febrer de 2019.-  L’Ajuntament de Palma ha presentat aquest dijous un nou projecte d’enllumenat del Castell de Bellver. S’instal·laran un total de 162 projectors a l’interior i a l’exterior de la fosa, per tal de millorar la visualització de tot el monument de nit, adaptar-lo a espectacles lumínics i fer-lo eficient energèticament.

Aquest nou projecte va ser aprovat per la Comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca al passat mes de novembre, i també va passar per la Comissió de Centre Històric de Palma. Per la complexitat del monument, s’ha requerit la feina d’un equip multidisciplinar, amb arquitectes, restauradors, conservacionistes i arqueòlegs.

Aquest enllumenat nou és una millora oferida per l’empresa contractada UTE Citelum- Comsa Service, i està valorat en 931.000 euros, però no suposarà un nou cost per a l’Ajuntament, ja que s’enquadra en el contracte del servei de manteniment i conservació d’enllumenat públic exterior.

L’inici de la seva execució està previst per a principis del proper mes de juny, acabant en un termini màxim de sis mesos. En quant als criteris, en general s’ha seguit la directiva internacional Taxco per a projeccions a edificis i monuments. El sistema d’enllumenar actual per inundació havia quedat obsolet, era poc eficient energèticament i donava una llum de poca qualitat que provocava efectes “verdosos”, i falta d’homogeneïtat entre les diferents parts.

Els nous projectors seran de llums LED, passaran de consumir 1000 W a potències d’entre 28 i 127 W, i tindran la capacitat de crear escenaris lumínics de diferents colors.

Per últim, l’entrada al castell i les torres, que fins ara no resaltaven especialment, quedaran molt més il·luminades. Amb aquest nou enllumenat es dona molt més protagonisme dins la ciutat al Castell de Bellver, i al mateix temps que es protegeix s’adapta als nous temps i a l’ús intel·ligent de l’energia.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email