Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Noguera i Noriega proposen limitar el preu del lloguer i augmentar els anys dels contractes lloguer

Palma, 08 de febrer de 2019.- Aquest divendres s’ha celebrat l’acte conjunt entre els batles de les ciutats del canvi Antoni Noguera, batle de Palma i candidat a la batlia de MÉS per Palma a les properes eleccions municipals, i Martiño Noriega, batle de Santiago de Compostel·la i candidat a la batlia per a Compostela Aberta. L’acte s’ha realitzat a Ca n’Oleo i ha estat conduït per la periodista Glòria Franquet. A la trobada hi ha assistit també la número 2 de MÉS per Palma a les pròximes eleccions municipals, Neus Truyol, i altres candidats­ així com també alguns dels actuals càrrecs de la formació ecosobiranista mallorquina.

En el diàleg els batles de Palma i Santiago han fet balanç de les polítiques dutes a terme durant aquests anys de legislatura. “Les polítiques fetes per les ciutats del canvi han posat en el centre a les persones”, ha explicat Noguera. “La nostra activitat política s’ha dirigit a recuperar els drets perduts en anys anteriors i en transformar les nostres ciutats en ciutats modernes, europees, resilients, justes i verdes que assegurin una vida digna”, ha afegit.

A l’inici de l’acte us enviarem fotografia i el brut de les declaracions que hauran fet prèviament els dos batles.

Pel que fa a les polítiques de futur, els dos batles han coincidit en assenyalar la mobilitat sostenible i l’habitatge com els grans reptes de Palma i Santiago. En aquest darrer cas, el batle de Palma ha recordat les mesures preses per Cort com l’obertura de l’Oficina Antidesnonaments “que ha ajudat a més de 1.400 famílies” i la prohibició del lloguer turístic en habitatges plurifamiliars de Palma o la primera Llei d’Habitatge de les Illes Balears que, entre d’altres, obliga als grans tenidors a cedir habitatges buits o en desús per al lloguer social. Tanmateix, ha afegit, “és evident que l’accés a l’habitatge és un dels principals problemes de ciutats com Palma, Santiago, Madrid o Barcelona”.

En aquest sentit, Noguera i Noriega han coincidit en que els ajuntaments han de disposar d’eines per limitar el preu del lloguer a les barriades més afectades per a garantir l’accés a l’habitatge i aconseguir uns barris vius. També han proposat que la durada dels contractes augmenti fins als set anys per a donar estabilitat contra la inseguretat que hi ha ara cada vegada que finalitza un contracte de lloguer. “A banda d’altres mesures com les ajudes per al lloguer als joves – que ja hem posat en pràctica” ha recordat Noguera.

Finalment, els dos candidats a la reelecció de la batlia de Palma i Santiago han recordat la necessitat de tornar a governar durant quatre anys per donar continuïtat a les polítiques de transformació i de canvi de les respectives ciutats.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email