Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El nou casal de barri de Pere Garau obre les seves portes

Palma, 21 de febrer.- El batle de Palma, Antoni Noguera, regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, el coordinador de Districte Llevant, Daniel Oliveira, el director general de Participació Ciutadana i diferents entitats veïnals de Palma, han visitat avui el nou casal de barri de Pere Garau, ubicat al carrer Pere Llobera, 9 (al costat de l’Oficina d’Atenció Ciutadana).

La proposta de fer un casal de barri a aquesta zona de Palma fou una de les més votades als pressupostos participatius i proposada a càrrec de la veïnada Irene Linares. La nova infraestructura permet pal·liar la manca històrica d’equipaments culturals d’aquest barri palmesà on viuen 29.000 habitants.

L’àrea de Participació Ciutadana ha explicat durant la visita d’avui que el model de gestió d’aquest casal seran les cessions d’ús dels espais a entitats, un model que funciona a 22 casals de barri de Palma i que permet a les entitats emprar les sales per a dur terme reunions, assemblees i altres activitats socioculturals.

En aquest sentit, des del consistori han recordat que aquesta legislatura s’han fet passes, com l’aprovació d’una línea de subvencions perquè les entitats veïnals facin dinamització cívica als barris durant els propers tres anys, que ajuden a enfortir el teixit associatiu.

El nou casal té 226 metres quadrats, dues sales polivalents, banys, un espai per a un despatx i una entrada i s’incorpora a la xarxa de 32 casals de barri amb dos règims de gestió diferents: cessions d’ús perquè les entitats facin la seva programació i la gestió municipal a través de una empresa privada.

L’Ajuntament inicià aquest estiu una feina de camp per trobar un local mitjançant una formula de lloguer que es va treure a licitació i, finalment, el local actual s’ha condicionat com a casal de barri.

La Junta de Govern aprovà el passat mes de desembre adjudicar el lloguer d’aquest local i d’un altre ubicat a la zona d’Es Fortí que s’incorporaran a la xarxa de casals de barri.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email