Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ajuntament i Govern signen un conveni per senyalitzar i dignificar la fossa de la Guerra Civil situada al cementiri de Palma

Palma, 22 de febrer de 2019.- El batle de Palma, Antoni Noguera; la presidenta de l’Empresa Funerària Municipal i regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín; la consellera de Cultura, Participació i Esports, Francisca Tur, i el director general de Memòria Democràtica, Manel Santana, han signat avui el Conveni de col·laboració entre la Conselleria de Cultura, Participació i Esports i l’Ajuntament de Palma per a la senyalització i dignificació de la fossa de la Guerra Civil situada al cementiri de Palma . El mural, anomenat “L’arbre de la memòria”, s’inaugurarà diumenge 24 de febrer després de l’acte unitari en record a els batles de Palma i d’Inca, Emili Darder i Antoni Mateu; el diputat Alexandre Jaume i l’empresari d’Alcúdia Antoni Maria Ques.

El batle ha remarcat “la feina intensa” que durant aquest mandat s’ha fet en memòria històrica. “La memòria històrica té un paper imprescindible en un context polític complicat, hi ha opcions polítiques que ens volen fer tornar 40 anys enrere. Per això, hem d’insistir en reivindicar la memòria històrica com a pilar imprescindible de la democràcia, de passat, de present i de futur”, segons Noguera. Per a la consellera de Cultura, ha explicat que “la Llei de Memòria Democràtica estableix actuacions, com la de diumenge, per continuar aquesta tasca d’escriure la historia no escrita i donar visibilitat a tantes persones que lluitaren per la democràcia”. El conveni estableix la col·laboració entre el Govern, que instal·la la placa, i l’Ajuntament, que s’encarregarà del manteniment.

La presidenta de la funerària, per la seva banda, ha avançat que “el cementeri ja disposa d’un espai on es podran ubicar les restes que s’han trobat a fosses comunes i que no s’han pogut lliurar als seus familiars”. L’objectiu és “retre’ls homenatge i tots els respectes que es mereixen”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email