Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Un trambús, la limitació de creuers i del preu a l’habitatge i continuar regulant el lloguer turístic, propostes de MÉS per Palma a les eleccions del 2019

Palma, 23 de febrer de 2019.- MÉS per Palma ha aprovat avui el programa electoral amb el que concorrerà a les eleccions locals del 2019. Un programa molt participat on s’han realitzat un total de 8 torbades on s’han tractat 14 eixos: llengua, educació, LGTBI, feminismes, cultura, economia, serveis, ecologia, benestar animal, mobilitat i habitatge, drets humans, drets laborals, joventut, esports i participació. A la redacció del programa hi ha participat 50 associacions, més de 200 persones i té un total de 738 propostes per continuar transformant Palma en una ciutat verda, justa, creativa i sostenible.

El batle de Palma i candidat a la batlia per MÉS per Palma a les properes eleccions municipals, Antoni Noguera, ha declarat que “tenim programa participat, que es centra en els principals reptes de la nostra ciutat: mobilitat sostenible, model turístic i habitatge” i ha volgut agrair a les més de 200 persones que s’han implicat en les trobades de programa de la formació municipal ecosobiranista i “en aquesta gran obra col·lectiva que és Palma”.

 

En aquest programa electoral es poden trobar diferents mesures que defensarà la formació ecosobiranista des d’avui fins al mes de maig. Entre les propostes destaquen la proposta de dotar a Palma d’un transport d’alta capacitat que connecti el centre de la ciutat amb l’aeroport o la Platja de Palma. Antoni Noguera ha afirmat que “la mobilitat sostenible és el principal paràmetre d’una ciutat moderna i europea, tan sols un transport d’alta capacitat com un tramvia o un trambús és capaç de competir amb el cotxe privat i hem d’oferir als ciutadans una alternativa de garanties al cotxe”. També en matèria de mobilitat es proposen dos eixos cívics. El primer que connecti el centre amb Pere Garau des del carrer Nuredduna, i el segon des de Blanquerna fins a la Real. Aquesta proposta no només fomenta anar a peu o en bicicleta sinó que està demostrat que dinamitza el petit comerç.

D’altra banda el programa de MÉS per Palma també té propostes per tal de garantir l’accés a l’habitatge. Es proposa limitar el preu de l’habitatge en aquells barris madurs, on els actuals preus no hi permeten l’accés. També es proposen mesures per fomentar l’emancipació juvenil, com la reducció de l’IBI als propietaris que lloguin el seu pis a joves menors de 30 anys a un preu assequible, o ajudes a joves per a que zones que han patit gentrificació o turistització tornin a ser habitades per joves, com podria ser el centre de la ciutat. També en matèria d’habitatge i convivència, des de MÉS per Palma s’aposta per continuar regulant el lloguer turístic en els habitatges unifamiliars entre mitjaneres, una mesura en defensa de l’accés a l’habitatge i de la convivència.

 

Pel que fa al model turístic, a més de continuar amb la regulació del lloguer turístic, la formació ecosobiranista defensa la limitació a un màxim de tres creuers per dia, redistribuint-los al llarg de l’ant per evitar la pressió que suposen fins a 6 i 7 creuers diaris al centre de Palma.

Antoni Noguera, ha explicat que “a n’aquest programa es dibuixa la Palma dels propers 15-20 anys, tenim clar quin és el nostre model de ciutat, volem una ciutat moderna i europea, amb una modernitat que no sigui mal entesa sinó fer de Palma una ciutat eficient, verda, resilient i justa on tothom hi te cabuda independentment del seu orígen”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email