Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La sala de sessions s’omple de paraules, emoció i música per retre homenatge a la filòloga Aina Moll i Marquès

Palma, 2 de març.- La sala de sessions de l’Ajuntament s’ha omplit avui de familiars, amics, filòlegs i persones de la cultura amb motiu de l’homenatge a la filòloga Aina Moll i Marquès. Aquesta acte, organitzat de forma conjunta entre l’Ajutament i la família d’Aina Moll i Marquès, ha comptat amb la presència dels quatre germans de la filòloga: Xesc, Dora, Víctor i Joan, així com la regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Palma, la seva neboda Susanna Moll.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha destacat el seu paper “polivalent i magistral”. “Em centraré en dos aspectes: n’Aina va impulsar una escola inclusiva que va fer possible que el fill d’una andalusa com jo aprengués català i a més fou cofundadora del primer grup de dones escoles” ha dit. Noguera ha remarcat que “en moments en que hi ha atacs contra les dones, contra els nouvinguts, contra la nostra llengua hem de tenir present el patrimoni vital de n’Aina per seguir endavant”, ha dit.

El regidor de Cultura, Patrimoni i Memòria Històrica, Llorenç Carrió ha recordat que l’himne de Moll fou la cançó de Lluís Llach “ Cal que neixin flors cada dia” . “Va tenir cura i encara en té de les flors” ha dit i ha recordat que fou una dona amb un gran “coratge cívic”.

El filòleg Isidor Marí, ha repassat el seu paper com a “socio-lingüista” i el seu estil “dialogant, persuasiu però ferm”. “Posava el català a l’abast de tothom” ha dit. La seva Pilar Arnau, ha destacat el caràcter “d’autoritat i flexibilitat” d’Aina Moll com a germana gran de vuit germans i la seva “gran habilitat per al consens”. L’acte ha comptat a més amb la intervenció de l’ex alumne Margalida Sunyer i ha conclòs amb el cant de Maria del Mar Bonet que ha recordat que tot i que no fou professora seva ella ho hauria desitjat. Bonet ha tancat l’acte cantant “El pi de Formentor” i la cançó “Madona de sa Cabana”.

Cal recordar que Moll va ser guardonada amb la Medalla d’Or de l’Ajuntament de Palma, per la seva trajectòria professional i acadèmica i per la seva tasca en favor de la normalització lingüística l’any 2012, també va rebre el premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, i era Doctora honoris causa per la Universitat Oberta de Catalunya. A Palma, una escola pública du el seu nom.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email