Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Consell de la Infància i de l’Adolescència de Palma suma més de 400 persones #dretfensores

Palma, 15 de març de 2019.- El Consell de la Infància i de l’Adolescència de Palma ja suma més de 400 persones #dretfensores. Aquest és el resultat de la campanya iniciada el novembre passat per donar visibilitat a la tasca d’aquest òrgan de participació infantil i juvenil, al mateix temps que és difon i amplifica el missatge que els membres del Consell volen fer arribar a la ciutadania en relació amb la defensa dels drets dels infants.

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Palma acollí ahir horabaixa la quarta trobada del Consell de la Infància i de l’Adolescència, que agrupa nines i nins de catorze escoles i entitats de Palma. Aquest òrgan de participació es va crear el gener de 2018 com una oportunitat per recollir la visió i les necessitats dels nins i nines, les seves idees, i incorporar-les al procés de millora de la ciutat.

Un altre punt important va ser l’apartat “Dones històriques”. El Consell emplaçà els seu membres a preparar propostes per fer visibles dones destacades a diferents camps de la nostra societat com Alba Torrens (bàsquet), Ada Hegerberg (futbol), Aina Moll (filòloga), Kathine Switzer (atleta), Alicia Magdalena Sintes (Física), Pilar Montaner (pintora). La iniciativa pretén generar un marc de diàleg i conscienciació des del mateix òrgan de participació infantil i juvenil sobre la plena igualtat entre homes i dones.

Precisament, per reforçar el paper de la dona en aquest Consell, el batle de Palma cedí la presidència a tres nines vocals d’aquest Consell: Laura Jové Costa (Montsesión), Inés Rovira (IES Emili Darder) i Nouhaila El Hajami (Creu Roja Joventut).

Durant la sessió d’ahir, els participants valoraren els resultats de la campanya #dretfensor i #dretfensora, a la vegada que acordaren ubicar en un lloc visible de la plaça de Cort la placa que acredita Palma com a posseïdora del segell “Ciutat amiga de la infància” que atorga Unicef.

Enllaç del vídeo de la IV Sessió Consell de la Infància https://youtu.be/D9z6TRn9zYA

Ciutat Amiga de la Infància
La constitució del Consell de la Infància i l’Adolescència ha estat una de les
mesures més importants a l’hora d’aconseguir el Segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància atorgat per UNICEF Comitè Espanyol a l’Ajuntament de Palma el novembre de 2018.

El programa “Ciutats amigues de la infància” té com a objectiu general promoure l’aplicació de la Convenció sobre els drets del nin (ONU, 1989), de la qual el nostre país és signatari, a l’àmbit dels governs locals. Aquest programa té com a pilars fonamentals dissenyar polítiques públiques eficaces que es basin en la Convenció sobre els drets del nin, la promoció de la participació infantil i adolescent i l’impuls d’aliances entre tots els actors relacionats amb la infància a nivell municipal.

A través del Segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància, UNICEF Comitè Espanyol reconeix els governs locals que compleixen els requisits establerts a aquest efecte, els quals es recullen a les Bases de la Convocatòria Segell CAI 2017-2018.

Membres fundadors

Els membres fundadors del Consell de la Infància són: Els alumnes dels centres educatius IES Emili Darder, Monti-sion, CEIP Aina Moll, CEIP Son Canals, IES Arxiduc i IES Antoni Maura, i també els membres de les següents entitats i associacions: Llars del Temple, Club Esplai Jovent, Escoltes de Mallorca, Círculo Materno, Estrellas y Duendes, Creu Roja Joventut, Fundació Reial Mallorca, Projecte Naüm i Espiral.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email