Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Macbeth inaugurà la Mostra de Teatre Escolar

Palma, 21 de març de 2019.- La Mostra de Teatre Escolar inicià ahir vespre l’edició 2019 amb la posada en escena de l’obra Macbeth, a càrrec de l’alumnat del col·legi Santa Mónica, dirigit per Pere Mascaró, al teatre municipal Xesc Fortesa.

Fins al 13 de juny, un total de 50 grups teatrals es pujaran als escenaris dels teatres municipals de Palma, enguany sota el lema “El teatre inclou, tu ets la clau!”. Hi participaran un total de 810 joves, i s’espera l’assistència de 12.000 persones al pati de butaques.

La Mostra de Teatre Escolar de Palma és possible des de fa 35 anys gràcies a la passió i la implicació activa de docents de tots els nivells, i la col·laboració de les regidories de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Palma.

Enguany la mostra la conformen 49 muntatges –dos centres, Pinyol Vermell i CEIP Blanquerna presenten un muntatge junts-, de manera que hi ha 50 grups escolars. Dels 49 muntatges que es presenten, 27 són d’educació Primària, 22 de secundària i batxillerat i 1 d’Educació Especial.

El treball dels grups es desenvolupa en diversos formats. Alguns tenen el teatre inclòs en les diferents assignatures i hi participa tot l’alumnat d’una o més aules. Un cas especial d’aquest format, són els instituts que treballen Arts Escèniques. D’altres ho plantegen com activitat extraescolar, així hi solen mesclar-se les edats. Altres instituts ho desenvolupen com a treball per projectes.

La mostra no seria possible sense la implicació dels docents, un centenar de persones entre directors i col·laboradors, que fan ara les darreres setmanes de feina i coordinen uns equips que han de combinar el treball escolar i l’acadèmic.

Sovint l’activitat de teatre suposa una alenada dins l’entorn que es regeix per treballs i notes. També és decisiva la participació dels equips de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Palma, que posen els mitjans municipals a disposició d’aquest projecte que any rere any augmenta el seu valor i que és un regal per als ciutadans.

El programa complet està disponible al web http://www.palmaeduca.cat

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email