Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort destinarà un milió d’euros per a l’adquisició d’habitatges per complementar els serveis d’acollida municipals

Palma, 10 d’abril de 2019.- La Junta de Govern ha aprovat avui les bases del concurs per a l’adquisició d’habitatges per al servei d’acollida municipal. En total, es destinaran 948.292 euros procedents de Llei de Capitalitat. Un cop que la convocatòria es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), s’obrirà un termini de 20 dies naturals per a presentar ofertes. Els immobles es destinaran a famílies vulnerables i víctimes de violència de gènere i els gestionaran les Àrees de Benestar i Drets Cívics i d’Igualtat.

Actualment, el parc d’habitatges municipal és d’un 400 immobles. “Amb la voluntat de fer efectiu el dret a l’accés a l’habitatge, avui iniciam un nou camí que es complementa amb mesures com les ajudes al lloguer”, ha explicat la regidora de Benestar, Mercè Borràs, que ha remarcat “la col·laboració entre àrees”, que ha fet possible la mesura. “Volem donar solucions, ampliar el servei d’acollida municipal per poder ajudar a més gent”, segons Borràs. El regidor d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, ha afirmat que l’acord és “una passa més per capgirar el servei d’atenció a les dones víctimes de violència de gènere”. “Volem sumar més pisos als quatre que tenim actualment perquè més dones puguin trencar la situació de violència que viuen”, en paraules de Molina.

Ampliar xarxa
Els nous pisos permetran completar i ampliar la xarxa habitacional d’acollida municipal. Dels 950.000 euros, 325.000 es destinaran a pisos per a víctimes de violència de gènere i 650.000 euros, a pisos per a acollir famílies. L’accés es vehicularà a traves de l’equip de valoració d’acolliment municipal, que actualment determina l’accés als recursos d’acollida (CRAT, SAM famílies, SAM curta estada). Permetran complementar els serveis i, sobretot, ser un recurs pont perquè les famílies puguin normalitzar la seva vida. Durant 2018, Benestar va tramitar 3.000 ajuts per habitatge que varen sumar 1,2 milions d’euros.

Criteris objectius
El Patronat Municipal de l’Habitatge, que depèn de l’Àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, s’encarregarà de l’adquisició dels habitatges, mentre que Benestar i Drets Socials els gestionarà. L’objectiu és aconseguir habitatges dignes que tinguin més de 45 metres quadrats i menys de 120 metres quadrats. Podran ser habitatges de quatre, tres, dos o una habitació. A l’hora de valorar les ofertes que es presentin, es seguiran una sèrie de criteris objectius marcats pels tècnics d’ambdues àrees. Es tracta de criteris de preu, tècnics i socials. D’aquesta manera, la prelació serà la següent:

  • El preu. Serà aquell que més puntuarà, el 50 per cent de la ponderació, perquè allò que es cerca és incorporar el màxim possible d’habitatges. Es fixa una quantitat màxima de 1.700 euros per metre quadrat.
  • Criteris tècnics. Altres elements que es tindran en compte són criteris tècnics: puntuaran més els habitatges que estiguin en bon estat de conservació, que siguin accessibles (no s’acceptaran pisos superiors a la tercera planta sense ascensor), que tinguin els subministraments bàsics (llum, aigua i gas) i l’antiguitat. 20 per cent de la ponderació.
  • Criteris socials. També es tindran en compte les connexions amb el transport públic o que a la zona hi hagi equipaments i els serveis bàsics (escoles, centres de salut), entre d’altres. 20 per cent de la ponderació.
  • Criteris de zonificaició. Puntuaran més aquells barris en què el valor cadastral dels habitatges estigui per damunt dels 40.000 euros, és a dir, que no es trobin en barris vulnerables.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email