Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Irresponsabilitats socials

<![CDATA[Ahir férem una roda de premsa presentant la proposició per mantenir la xarxa de serveis de joventut que es debatrà en aquest plenari de setembre. Vos adjunto a proposició i seguidament el text del comunicat de la roda de premsa.
Proposició manteniment xarxa de serveis de Joventut
PSM-IV-ExM insta Cort a mantenir els serveis de joventut: “en temps de crisi hem d’evitar retrocessos socials”
El grup municipal PSM-IV-ExM presenta una moció al proper plenari (dia 29), en què insta l’Ajuntament a donar continuïtat als serveis de dinamització socioeducativa als barris (Dínamo) i als campaments de Nadal del serveis de vacances, i a reobrir els Casals de Joves Nord i Ponent

El regidor de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa a l’Ajuntament de Palma, Antoni Noguera, ha registrat una moció per evitar el desmantellament de la xarxa de serveis de joventut municipals que està duent a terme l’equip de govern municipal del PP. La moció, que es debatrà en el proper plenari de dia 29 de setembre, té com a objectiu que es doni continuïtat als serveis de dinamització socioeducativa als barris (Dínamo) i als campaments de Nadal del serveis de vacances. També insta Cort a reobrir els Casals de Joves Nord i Ponent.
 
La coalició municipal qualifica d’imprescindible la xarxa municipal de serveis de dinamització juvenil que realitzen els casals de joves i el servei de Dínamo tant en l’àmbit sociocultural com educatiu i comunitari arreu dels barris de Palma. “La presència d’aquesta xarxa és una de les millors inversions per reduir els costs socials i per afavorir la cohesió social i la convivència, especialment en els barris amb una major diversitat ètnica i cultural”, diu Noguera.
 
El regidor sobiranista i ecosocialista destaca que “per exemple, a Son Gotleu, totes les entitats coincideixen que és imprescindible intensificar la intervenció socioeducativa amb infants i joves per tal de millorar la convivència a la barriada. Mentrestant, l’equip de Mateu Isern es dedica a fer tot el contrari. És una greu irresponsabilitat, que es pot corregir aprovant la moció que presentam al proper plenari”.
 
Antoni Noguera ha comparegut acompanyat pel secretari general dels Joves d’Esquerra Nacionalista (JEN-PSM), Lluís E. Apesteguia. El jove dirigent nacionalista ha denunciat que “el PP està pegant tisorades a tort i a dret”, i que “pretén aplicar dietes miracle per aprimar l’Administració, però no té en compte que aquestes dietes, si bé poden aprimar molt ràpid, també tenen conseqüències molt negatives per a la salut”. Segons Apesteguia, “la crisi econòmica i social es pot veure perillosament potenciada per aquestes decisions”.
 
Xifres del 2010 que parlen per sí soles (font: Memòria de Secretaria de l’Ajuntament de Palma)

La paralització, prevista per al proper d’octubre, del Servei de Dinamització Sociocultural, Comunitari i Educatiu (Dínamo) deixaria a més d’11.300 joves sense aquest servei. Dínamo ofereix activitats socioculturals i educatives als joves de tots els barris de Palma. Té 51 unitats informatives, amb més de 100 voluntaris, a 18 instituts de Palma. També col·labora amb 343 entitats dels barris: associacions de veïnats, centres de serveis socials, centres educatius i entitats juvenils.

Si finalment, com preveu l’equip de Mateu Isern, s’elimina la campanya de Nadal del Servei de Vacances de l’Ajuntament de Palma, impedirà que 200 joves no se’n puguin anar de campament, la qual cosa suposarà un greu perjudici per 200 famílies de Ciutat. Aquesta activitat suposa una ajuda molt important per a la conciliació laboral i familiar.
 
D’altra banda, els Casals de Joves dels districtes Nord i Ponent donaven servei a un total de 14.800 joves d’aquestes barriades (12.566 a Nord i 2.239 a Ponent). A més, aquests casals van cedir els seus espais a col·lectius i entitats juvenils en 356 ocasions.
 ]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email