Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La intervenció sobre les retallades socials que la conducta antidemocràtica del PP no em va deixar fer en el plenari de CORT

<![CDATA[29 orientadors laborals, 13 educadors familiars, 2 orientadors laborals de col·lectius vulnerables, 14 educadors i professionals de tallers d’ocupació, 5 dinamitzadors de Casal de Joves, 13 dinamitzadors juvenils, 5 dinamitzadors de Casals de joves, monitors i directors de temps lliure dels campaments de Nadal, talleristes dels Casals de Joves… TOTS ACOMIADATS PER VOSTÈ, SENYOR ISERN!
 
Més de 100 treballadors de l’àmbit social acomiadats a Cort per la política social feta pel PP. Les frases de l’alcalde “Vamos a destinar lo que haga falta para estar con los más débiles” o “La mejor política social es crear empleo” són un autèntic festival de l’humor de la crueltat. Frases dites davant professionals que en aquests 6 mesos de la seva gestió han estat acomiadats i que han de pagar hipoteques, lloguers, més impostos. Sr. Isern vostè frustra projectes de vida dels ciutadans de Palma. Si l’Ajuntament fos una empresa, seria la que més treballadors ha enviat a l’atur a Palma. No havia de crear ocupació?
 
En tot cas, el més greu és que sense aquests professionals serà impossible resoldre moltes de les funcions de pertinença, vinculació, conciliació, integració, cohesió i consens social. Estem acostant-nos a la fallida social. A dia d’avui la Sra. Fernández, responsable de Serveis Socials, amb una mostra de mala planificació dels recursos socials no ens ha respost a preguntes molt importants per la protecció de molts de ciutadans de Palma que en aquests moments per factor varis tenen una situació molt complicada. Em pot AVUI I ARA respondre a aquestes preguntes:

  • Quins professionals del CMSS assumiran la tasca dels educadors familiars i els orientadors laborals?
  • Es contractarà gent nova? Com la resposta és NO, li formul la següent pregunta:
  • Vostè té alguna idea de la mitjana de casos individuals i de projectes comunitaris que actualment porten els professionals del CMSS?
  • Com que supòs que té alguna idea, no sona a estafa dir que aquests professionals assumiran la feina dels treballadors acomiadats?
  • Ja han començat els traspassos de casos dels anteriors responsables del programa als nous responsables?
  • La intervenció del programa d’educadors familiars es farà amb els criteris de treball in situ com es feia fins ara? 

A dia d’avui és vergonyós que ni els ciutadans ni l’oposició tengui respostes… Vull recordar que aquests programes es varen crear i es gestionen des del tercer sector, perquè l’Ajuntament de Palma era incapaç de resoldre amb èxit algunes funcions socials claus per vertebració social de Palma.
 
Aquesta tisora cruel que no té en compte als més necessitats, està contribuint a la desprotecció de molts ciutadans de Palma: infants, joves, gent gran, aturats, famílies amb dificultat. I Desprotecció Sr. Isern significa famílies desestructurades, impossibilitat de retorn al mercat laboral, minvar la prevenció de la drogodependència i l’oci saludable, conflictivitat social…
 
El Batle Emili Darder afirmava que havíem de “posseir-nos d’humanisme”.
 
Vostè Sr. Isern està fent tot el contrari. Debilita el factor humà d’aquesta ciutat. No ens cansarem de denunciar-ho. La seva obligació és crear ocupació, no aplicar la tisora als més necessitats]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email