Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Al·legacions a la llei turística: Cultura x sortir de la crisi

<![CDATA[Els regidors de la coalició a Cort proposen incloure-hi l’incentiu de rodatges cinematogràfics, la promoció del Call Jueu i la Palma Gòtica, i la creació del segell LGTB Friendly.
El grup municipal del PSM-IniciativaVerds-Entesa a l’Ajuntament de Palma ha presentat al·legacions a l’avantprojecte de llei del turisme. Les aportacions de la coalició sobiranista i ecosocialista inclouen mesures concretes per afavorir la desestacionalització del sector, ja que consideren que l’avantprojecte elaborat per la Conselleria no ajuda a solucionar el problema de l’elevada estacionalitat de l’activitat turística al nostre país.
En primer lloc, des del PSM-IV-ExM de Palma proposen que la llei inclogui l’obligació que el Govern s’impliqui en la protecció, preservació i promoció turística d’elements culturals i patrimonials com ara el Call Jueu o la Palma Gòtica. Segons els sobiranistes i ecosocialistes, la llei de turisme hauria d’incloure un catàleg d’elements culturals i patrimonials que pugui ser una eina d’èxit per dur turistes en temporada baixa, i hauria d’establir que el Govern és responsable, junt amb els ajuntaments i amb els consells, de les tasques de preservació i la promoció d’aquests elements.
D’altra banda, el grup municipal també proposa que la llei creï un incentiu econòmic destinat als rodatges de pel·lícules o sèries, que puguin incentivar fins amb un 10% les productores que triïn les Illes Balears com a destinació cinematogràfica. Proposen concedir-lo d’acord amb tres criteris: la qualitat del projecte, la desestacionalització i la repercussió econòmica sobre les empreses audiovisuals de les Illes Balears. Des del PSM-IV-ExM posen com a exemple el cas de Malta, on la indústria audiovisual mou 4.000 milions d’euros (és la primera indústria de l’illa).
En tercer lloc, els sobiranistes i ecosocialistes palmesans proposen la creació d’un segell social LGTB Friendly per establiments turístics i de restauració, així com declarar les Illes Balears com a destí turístic LGTB Friendly. L’objectiu és conjugar una millora en l’activitat econòmica del sector amb la responsabilitat social. Cal destacar que iniciatives semblants a llocs com Catalunya, Madrid o les Illes Canàries han tengut un èxit considerable.
Finalment, critiquen l’avantprojecte de llei de turisme per la invasió de les competències d’ajuntaments i consells, i la inseguretat jurídica que això provoca. També denuncien que afavorint interessos econòmics i urbanístics molt concrets (del sector hoteler) no se solucionen els reptes del conjunt del sector turístic. Rebutgen una llei només urbanística, que generalitza el model Delgado aplicat a Calvià, i reclamen una llei per assegurar el futur i el benestar del turisme en el segle XXI.
20111227_allegacio_llei_turisme_call_jueu
20111227_allegacio_llei_turisme_cinema
20111227_allegacio_llei_turisme_lgtb_friendly
]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email