Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

“CAMBIO CINCO BIBLIOTECAS POR UNA PÁGINA WEB”

<![CDATA[“Y, además, añado 7.000 euros”. Aquest podria ser el nou lema de l’austeritat de l’Ajuntament de Palma que, a través de la seva Regidoria de Cultura ha aconseguit la mateixa setmana presumir d’un estalvi de 58.000 euros tancant cinc biblioteques públiques de la ciutat i destinar-ne 65.000 a la creació d’una nova pàgina web per al Solleric.
El tema de la pàgina web és força interessant, si tenim en compte que la web actual d’aquest emblemàtic espai es va construir fa dos anys, que va costar menys d’un 10% del que ara es vol gastar, i que el seu manteniment sempre ha estat a càrrec dels tècnics de casa.
Així i tot, sembla que aquesta és una de les prioritats del Partit Popular (ja era hora de saber-ne una!). S’ha de dir en descàrrec seu que, un cop clausurat el Centre de Recursos del carrer del Socors, eliminat l’espai expositiu de Ses Voltes, suprimit l’Espai Quatre i només amb la programació del Solleric, la web actual podria resultar una mica esperpèntica.
Així les coses, i davant la urgència de posar en marxa una pàgina web de luxe (segurament la major mancança de la ciutat en matèria cultural…), no els hi ha tremolat la mà a l’hora de tancar cinc biblioteques municipals i deixar sense punts de lectura pública les barriades del Polígon de Llevant, s’Arenal, el Terreno i Establiments, a més de desmantellar la biblioteca especialitzada del Casal Solleric.
L’argument és senzill: “Tenien pocs usuaris. I nosaltres som els campions de l’estalvi, la racionalitat i l’austeritat. Passa res?”
Idò passa que, ingènuament, un espera que, davant uns indicadors de lectura poc satisfactoris, el regidor de Cultura de la ciutat es proposi com a objectiu millorar-los immediatament: anàlisi de la situació, inversions importants, canvis d’ubicació i d’horaris, un pla específic de foment de la lectura, programa d’activitats, promoció de l’espai…
La lògica (?), però, és una altra: “Llegiu poc? Idò ara no llegireu gens”. I ens quedam tan amples. Molt amples, de fet, perquè, en tots els casos, estam parlant d’espais municipals pels quals no es paga lloguer i per als quals ara s’haurà de cercar qualque finalitat. O és que es tracta simplement de tancar-los i tenir el patrimoni municipal infrautilitzat?
També en descàrrec del Sr. Gilet, s’ha de dir que ell ja ha explicat que tot és culpa de “la mala gestió i falta de planificació anterior”. I té raó. Per què no dir-ho?
Les biblioteques d’Establiments i del Terreno havien tengut millors ubicacions i xifres d’usuaris molt més elevades. Va ser el Govern municipal de Catalina Cirer, precisament, el que les va condemnar a unes ubicacions irracionals i a unes instal·lacions absolutament inadequades, que feren desertar els lectors de la zona i desalentaren els possibles nous usuaris.
Just en la línia contrària de les noves biblioteques de Son Gotleu, s’Escorxador o Joan Alcover, que demostraren que uns bons equipaments bibliotecaris (ubicació, instal·lacions, horaris, fons i serveis) són un atractiu irresistible per a la lectura pública; i que varen ser, en gran part, les responsables que la xarxa municipal de biblioteques duplicàs en poc temps el seu nombre d’usuaris.
El Sr. Gilet té tota la raó. Ell és una víctima de la mala gestió i la falta de planificació anterior. La del govern municipal del Partit Popular. La llàstima, però, és que ho fa pagar a la ciutat.]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email