Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Assemblea Oberta “El futur de la façana marítima i l’edifici de Gesa”

<![CDATA[Els regidors del grup municipal van analitzar i debatre els detalls de l’actual situació de la façana marítima de Palma amb els ciutadans que van acudir al casal de barri Joan Alcover aquest dimarts 6 de març de 2012.

Mig centenar de persones van mostrar el seu interès en conèixer els possibles escenaris oberts després de la sentència dictada pel Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Palma que anul·la la protecció de l’edifici de Gesa, i per tant descataloga l’immoble. Però sobretot l’interès rau en saber què pensa fer l’Ajuntament de Palma amb aquest solar, i quines opcions té la promotora Núñez i Navarro de recuperar els drets sobre aquests terrenys per tal de recuperar el projecte d’edificació d’habitatges de luxe.
En aquest sentit, el portaveu del grup municipal Antoni Verger va entregar una sol·licitud al registre de Cort per tal d’instar al batle i l’equip de govern a presentar un recurs d’apel·lació contra aquesta sentència que descataloga Gesa. A través de la pàgina web de la coalició PensaDiferent.cat podeu accedir a la nota de premsa relativa a aquesta qüestió:
http://www.pensadiferent.cat/muestranoticies.php?id=484
 
Pel que fa a l’assemblea, i més enllà de l’èxit de participació que demostra el gran interès i preocupació que desperta aquest tema, principalment, els ciutadans que van participar van plantejar dubtes i preguntes tant en relació a la sentència com a la propietat del solar que ocupa la façana marítima.
Concretament, els regidors van explicar que els autoritzats a presentar un recurs d’apel·lació contra la sentència que desprotegeix Gesa són l’Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca, l’Associació Hotelera, Endesa i el Govern de les Illes Balears, és a dir tots els codemandats. A més, es va esclarir que el solar és de propietat municipal i que les futures actuacions que s’hi puguin realitzar afectaran a tota la ciutat, no tan sols als veïns propers a l’edifici Gesa.
A més, la coalició municipal va defensar que aquesta infraestructura és una gran oportunitat que l’ajuntament no pot deixar escapar per tal d’ubicar-hi multitud d’oficines i projectes municipals i valorar-lo com un gran espai per a equipaments destinats als palmesans.

D’aquesta trobada ciutadana també van sorgir moltes i molt interessants propostes d’actuació. Concretament, es va parlar d’engegar mobilitzacions ciutadanes, cercant la gent i les entitats que en altres moments es van mobilitzar per defensar la catalogació de l’edifici.
Així mateix, es va plantejar:
– Fer un document on s’exposin les potencialitats i possibilitats d’usos que té GESA i donar-li difusió per engrescar més gent amb l’iniciativa de protegir GESA: equipaments, rehabilitació sostenible, fer-lo edifici autosuficient energèticament, oficines, empreses de joves, espais socioculturals, etcètera. I incloure dades econòmiques i quins llocs de feina generaria l’edifici en actiu.
– Demanar a un equip d’arquitectes un projecte de rehabilitació sostenible, com a contraproposta al projecte de demolició (pressupost i possibilitats d’usos de l’edifici)
– Demanar una visita a l’edifici de GESA per veure en quin estat es troba, amb tècnics i mitjans de comunicació.
 
Per la seva part, l’Associació de Veïns de Ses Veles va anunciar que ja ha iniciat una recollida de signatures i va mostrar que estan disposats a mobilitzar-se i recolzar les iniciatives vinculades per tal de protegir la façana marítima.
 

Des d’aquest blog us animam a participar en aquestes iniciatives que difondrem a través d’aquest espai però sobretot us animam a participar a través de noves propostes que ens podeu fer arribar mitjançant qualsevol dels canals de contacte.

Salut i força!

 
Equip del Grup Municipal PSM-IV-ExM]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email