Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Evitar l’ocupació “intensiva, massiva i abusiva” de l’espai públic de Ciutat

<![CDATA[La regidora Marisol Fernández proposa que l’Ordenança d’Ocupació de Via Pública faci prevaldre els interessos generals dels ciutadans per damunt dels privats.


La portaveu adjunta del grup municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa a l’Ajuntament de Palma, Marisol Fernández, ha registrat un nou plec d’esmenes a l’Ordenança d’Ocupació de Via Pública. Està previst que aquesta normativa arribi a la sessió plenaria que s’ha de celebrar aquest dijous 26 d’abril per tal de dur a terme el debat definitiu. 
Abans de la seva aprovació final, però, la coalició sobiranista i ecosocialista de Palma considera imprescindible incloure algunes qüestions bàsiques com és la consideració de la protecció de l’espai no ocupable com a norma, i no com a excepció. D’aquesta manera, Marisol Fernández considera que l’Article 17.4 fomentarà l’ocupació “intensiva, massiva i abusiva” de l’espai públic en contra dels interessos generals.
En aquest sentit, el nou redactat de l’ordenança contempla que l’espai mínim reservat sigui de 2 metres, en comtes de 3, tal i com preveia la redacció anterior, en les voravies. “Els ciutadans han de tenir garanties per a l’ús lliure dels espais lliures com a vianants, i aquesta normativa no ho permet”. Així mateix, aquest redactat respecte l’anterior ha eliminat una part important de l’Article 25 on es preveia que no es podria “interceptar la zona destinada al trànsit de vianants ni constituir cap tipus de privatització o tancament de l’espai públic”.
Així mateix, Marisol Fernández proposa una rebaixa de les sancions econòmiques perquè vagin des d’un euros fins els 100 per a les infraccions lleus, i de 200 fins a 600 euros per a les greus, i fins a 1.500 euros per a les sancions molt greus. En qualsevol cas, “és important contemplar la possibilitat que puguin ser condonades mitjançant per activitats substitutòries.
Adjuntam les esmenes presentades.
20120416_Esmenes a l’aprovació definitiva de l’ Ordenança OVP
 
 ]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email