Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Son Ferriol demana més política social

<![CDATA[

El passat 23 d’abril de 2012 els regidors del grup municipal es reuniren amb els veïnats i veïnades de Son Ferriol per tal de conèixer de primera mà quines són les principals preocupacions i reivindicacions d’aquest poble de Palma. Participaren una trentena de persones a l’assemblea ciutadana que es desenvolupà al casal de barri.

Els veïnats i veïnades de Son Ferriol es mostraren molt preocupades per les retallades en serveis públics que està implantant el PP, des de l’estat al municipi.  Cada vegada més famílies es troben en una situació més dramàtica. La precarietat social s’incrementa (atur, retalls als serveis socials, retallades serveis públics,…). La crisi financera ha provocat una forta crisi social que afecta també a Son Ferriol. Davant aquesta situació el govern no poc actuar retallant serveis i pujant imposts, digueren alguns dels present.

Aquestes trobades tenen com a principal objectiu poder escoltar les opinions de la gent i traslladar el seu malestar al plenari de Palma, aquest grup municipal vol mostrar que hi ha alternatives i altres formes de fer política, i hi ha gent que la demana. El plenari de Palma no pot ser un reducte alié a la realitat i les preocupacions dels veïnats i veïnades.

Principals reivindicacions veïnals:

  • Residència persones majors i serveis socials: El govern es va comprometre a construir la residència de persones majors.  S’ha d’exigir que es faci. Important defensar i reclamar les ajudes a la dependència.
  • Model econòmic: el model del PP de construcció i consum està obsolet. El PP està incrementant encara més el drama social que viuen milers de famílies. El PP de balears està implantant el model valencià: inversió en grans obres faraòniques, però retallades en obres necessàries (ex. Carril bici Son Ferriol-Son LLatzer). A cada ciutadà de l’estat el dèficit ens costa 2000 euros. Son Ferriol diu que no vol pagar el dèficit per obres faraòniques. S´han de fomentar les empreses d’aquí amb projectes necessaris per la gent.
  • Via connectora: si es construeix la via connectora, Son Ferriol canviarà totalment. No es poden gastar 20 milions d’euros en una via connectora innecessària havent tantes inversions necessàries a fer a Palma i a Mallorca. També hi ha obres inacabades (peatge a l’ombra de carretera Manacor, túnel de Sóller,…) on es podrien destinar els diners de la via connectora. Es denuncia que el govern executa obres sense estudis previs de mobilitat, construint infraestructures que no tenen la garantia de satisfer les necessitats reals actuals i futures.
  • Patrimoni públic: Ajuntament vol vendre Ses Cases Noves, els ferriolers protesten per aquestes intencions, no es pot vendre el patrimoni públic.
  • Institut: solar de l’institut projectat val 600.000 euros i no el volen comprar, però si tenen milions per via connectora i altres obres no tan necessàries. així mateix recorden que l’escola està saturada d’alumnes. És evident que Son Ferriol necessita inversió per a la millora d’infraestructures educatives pels seus joves i el seu futur.
  • Sòl urbanitzable: Son Ferriol no vol més habitatges a sòl urbanitzable. Palma no pot créixer més desclassificant sòl rústic. Si ha de créixer ho ha de fer dins l’entramat urbà, que hi ha urbà (solars i habitatges buit).
  • Son Banya: el PP s’ha de pronunciar clarament en quines són les seves intencions en relació al poblat i la gent que encara hi viu. És evident que han aturat el procés de reallotjament i desmantellament de Son Banya, però no ho volen dir clarament.

Per la nostra part, els regidors i regidora s’han compomés a treballar en tots els temes enunciats en aquesta reunió per tal de fer arribar les seves demandes i reivindicacions a les instàncies competents en la matèria.

Des d’aquest blog us animam a participar en aquestes iniciatives,

però sobretot us animam a fer noves propostes per assolir l’objectiu que ens uneix:

una ciutat garant dels nostres drets i llibertats.

Ens podeu fer arribar les vostres propostes a través d’aquesta blog, l’e-mail o telf.

Salut i força!
Equip del Grup Municipal PSM-IV-ExM]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email