Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Rebuig al desallotjament de l’hort urbà del solar de la Casa del Poble

<![CDATA[
I condemnem la repressió d’iniciatives adreçades a cobrir necessitats bàsiques com es l’alimentació i això és el que ha passat en el desallotjament del solar de la Casa del Poble de Palma, on es duia a terme una iniciativa d’hort urbà autogestionat.
Hem de tenir present que en el context actual de crisi econòmica, on moltes famílies pateixen greus dificultats per arribar a final de mes, són de gran importància iniciatives com aquesta. En aquest sentit, consideram molt positiu per la ciutat que hi hagi una iniciativa ciutadana de donar vida a aquests espais abandonats.
Hem de recordar que l’hort ocupava un espai, propietat del Ministeri de Treball, situat entre el carrer Reina Maria Cristina i el carrer del Filòleg Manuel Sanchis Guarner, que actualment està sense cap ús i que, antigament, havia ocupat la Casa del Poble.
És lamentable que el Delegat del Govern, José Maria Rodríguez prefereixi un mur allà on havia un solar obert amb un hort ecològic. La coalició considera que es tracta d’espais per fomentar la sobirania alimentària i la democràcia participativa, dues idees que sembla que molesten molt al Partit Popular. Sense cap dubte, aquest desallotjament és una nova mostra de l’afany del PP per silenciar iniciatives alternatives i d’autogestió, fora del control institucional.
Denúnciam també que el desallotjament s’hagi fet sense cap ordre judicial, la qual cosa demostra la deriva repressiva del govern del  Partit Popular. I consideram que “enlloc d’usar la policia contra iniciatives útils i necessàries, haurien de perseguir els autèntics enemics de la democràcia i del  benestar de les persones, que són: banquers, entitats financeres i especulatives,… que estan arrossegant a la societat a una situació dramàtica”.
Mentre els autèntics responsables d’aquesta de la dramàtica situació de retalls de drets i serveis públics actuen amb total impunitat, es criminalitza a aquelles persones que intenten tirar endavant experiències col·lectives per proveir-se d’aliments.]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email