Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Antoni Verger: “La imprudència del batle Isern amb el Camp Redó pot fer perdre 2,5 milions d’euros a l’Ajuntament”

<![CDATA[

Des de la coalició PSM-IV-ExM denunciam que el projecte de l’equip de govern per al Camp Redó és totalment inviable i quimèric ja que en resultarien 423 habitatges menys dels actualment existents i ja va fracassar el 2006 en plena época de “boom” immobiliari.

El batle Isern actua amb imprudència temerària quan afirma que esbucarà els habitatges socials del Camp Redó, ja què això és un incompliment flagrant del Programa Urban i pot provocar que Europa ens exigeixi el retorn dels 1,5 Milions d’Euros que la UE ja ha pagat a l’Ajuntament.

La Comissió Europea, a través del programa URBAN dels fons FEDER, va concedir a l’Ajuntament un finançament de 5,8 milions d’euros per fer un projecte de rehabilitació integral al Camp Redó, això és una intervenció de millora urbanística i social. Ara, el PP vol tirar al fems aquest projecte iniciat i es deixaran perdre 2,5 milions d’euros, perquè convertir el projecte de rehabilitació en un projecte de nova construcció implica que s’hauran de tornar els 1,5 milions d’euros que la UE ja havia aportat a rehabilitació i, a més, es deixarà de rebre 1 milió d’euros que ja estan previstos i compromesos per a la dotació d’equipaments socials.

Sembla que el batle Isern, o no sap de que xerra, o amaga una operació especulativa de grans proporcions, quan proposa esbucar els habitatges construïts i que un promotor privat construeixi de nous per reallotjar les famílies afectades i rebre habitatges lliures com a contraprestació.

Segons el PGOU, si en els terrenys del Camp Redó s’ha de construir de nova planta només es poden edificar 130 habitatges, ni tan sols un 25% dels 568 què hi actualment. Per tant, la promoció resultant no bastaria per allotjar ni una mínima part de les famílies afectades i molt manco per compensar la constructora amb més habitatges per vendre a preu lliure.

On aniran les famílies que actualment viuen a “Corea”? Quina part “especulativa” de l’operació ens amaga el Batle?”. 

Per això tot això, consideram que la proposta és una gran falta de responsabilitat i que renunciar al projecte i apostar per un altre quimèric, que ja va fracassar el 2006 en plena època de “boom” immobiliari, i de caire totalment diferent suposarà un malbarament de recursos que no ens podem permetre en un moment com l’actual. A més, “condemnarem al Camp Redó a aprofundir el procés de degradació que viu i l’amenaça des de fa anys”, afirma Antoni Verger.

Finalment,  denunciam que durant l’actual mandat no s’han construït els equipaments i les infraestructures que estaven programades i l’Ajuntament està a zero pel que fa a compliment del projecte, per tant, s’ha perdut un any.

A causa d’aquesta nefasta gestió la ciutat no només es perdrà la inversió europea per aquest projecte sinó que l’Ajuntament de Palma també perdrà la confiança de les institucions comunitàries de cara a futures inversions.

 

]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email