Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

PSM-IV-ExM demana que l’Ajuntament de Palma impulsi el comerç just

<![CDATA[

Presentaré una proposició en el proper Ple del mes de Maig per tal que l’Ajuntament de Palma es comprometi a treballar activament en la promoció de la justícia i la solidaritat i que tiri endavant un seguit d’accions com introduir productes de Comerç Just en la compra pública o promoure campanyes de sensibilització. 

És important tenir present que l’Ajuntament pot contribuir de forma decisiva a un comerç internacional més just i solidari fomentant activament el Comerç Just en l’administració local, el sector privat, la comunitat educativa i el teixit social de la nostra ciutat”. Per això, demanaré que l’Ajuntament impulsi i participi en un grup de treball que integri els diferents actors interessats necessaris per convertir a Palma en “ciutat pel Comerç Just”. Aquest grup estaria integrat per administració, sector detallista i de restauració, comunitat educativa, associacions de consumidors, organitzacions de cooperació al desenvolupament i comerç just.

En aquest sentit, considero que l’Ajuntament de Palma ha de contribuir a la materialització dels principis de Comerç Just: fomentar oportunitats econòmiques a grups productors desfavorits; cura del medi ambient; transparència i funcionament democràtic per beneficiar les necessitats bàsiques de les comunitats; la relació comercial equitativa i a llarg termini; el preu Just als productors i les productores i la lluita contra l’explotació laboral infantil, entre altres.

Estic convençuda que, introduint els principis de Comerç Just a la ciutat contribuïm a l’equitat i la solidaritat Nord/Sud, a reduir la pobresa i a promoure la sostenibilitat.  Per això, proposré que Palma participi del programa europeu “Ciutats Justes” que pretén introduir els criteris de Comerç Just en el consum i les compres de les administracions, comerços, empreses i altres institucions públiques i privades, així com fomentar i facilitar el consum de productes de comerç just per part de la ciutadania en general.

Actualment, a Europa el programa té el suport de la Comissió Europea a través del programa “Ciutats Europees pel Comerç Just” amb més de 500 “Ciutats Justes”, entre elles Madrid, Lleó, Córdoba, Roma, Brussel·les o Oxford.

Salut

]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email