Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Votam en contra del de l’operació d’endeutament del RD 4/2012 perquè afavoreix els bancs i perjudica la ciutadania

<![CDATA[

En el Ple extraordinari de l’Ajuntament de Palma  que es va celebrar, ahir, dia 15 de maig,  varem votar en contra de la proposta d’aprovació d’operació d’endeutament a llarg termini imposat pel Reial Decret Llei 4/2012 perquè hipoteca, redueix i precaritza els serveis socials, transport, neteja, etc. que prestarà l’Ajuntament amb moltes dificultats els propers 10 anys.

És  inadmissible que l’Ajuntament pagui un 7% d’interès mentre els bancs han adquirit aquests fons a un 1%.  Aquesta operació financera dissenyada pel RD 4/2012 és un nou cas de socialització de les pèrdues dels bancs. I ens endinsa més de ple dins una situació en què ningú assumeix cap responsabilitat per la desastrosa gestió dels bancs i la factura la pagam els ciutadans”.

Està clar que és necessari accelerar el pagament als proveïdors però s’han de trobar fórmules alternatives per fer-ho.

La imposició de les condicions financeres del RD 4/2012 per l’Estat ofega els Ajuntaments i els “buida” de marge de maniobra i això ho pagaran durament els ciutadans que acudiran a l’administració més propera i no trobaran cap resposta. Crida l’atenció que mentre l’Estat deu a la CAIB més de 400 milions d’Euros en fons estatutaris i Convenis no complits, i la Comunitat Autònoma i el CIM no paguen deutes a l’Ajuntament de Palma per valor de 45 milions, l’Estat obligui ara a l’Ajuntament a endeutar-se en condicions financeres molt dures per pagar als proveïdors. En aquest sentit, és important recordar que, en el conjunt de l’Estat, l’administració local està assumint un 13% de la despesa pública mentre que tan sols ha generat un 6% del total del deute total de l’Estat, és a dir, que el volum principal de deute amb proveïdors el tenen l’Estat i les CCAA i no els Ajuntaments.

]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email