Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Alternatives al mercader de l'educació (Isern)

<![CDATA[Ahir Isern demanava als sindicats que ofereixin alternatives per a estalviar 450.000 euros i evitar el canvi de gestió en l’escola de s´Arenal. Un clar exemple d’un batle que vol mercadejar amb l’educació dels més petits i no fer la feina que li pertoca: trobar solucions.
La nostra oposició més contundent a voler fer de l’educació un negoci. Contundent i responsable, per aquest motiu presentam alternatives a les retallades que deixaran a 37 professionals de l’educació en el carrer amb una clara intenció d’externalitzar serveis i degradar les condicions laborals dels treballadors. Aquí teniu una que estalvia 400.000 €, es debatrà a n’aquest plenari de juny.
 

Banys públics: estalvi de recursos i integració paisatgística

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

En un moment de manca de recursos econòmics com l’actual és necessari trobar solucions més imaginatives per dotar de serveis la ciutat. En aquest sentit, aquesta és una proposta basada en l’optimització dels recursos existents i la minimització dels costos econòmics, ambientals i paisatgístics.
Es tracta de reconvertir els lavabos de la xarxa de pàrquings en banys públics. Aquesta acció podria contribuir a satisfer la demanda d’aquest servei d’un forma molt més eficient que amb la compra i instal·lació de les cabines químiques anunciades per l’equip de govern.
Els pàrquings de Palma es troben ubicats en llocs amb una gran afluència tant de turistes com de residents: Antoni Maura, Compte d’Empúries, Passeig Mallorca, Via Roma, plaça Major o plaça Espanya. De fet, són gairebé els mateixos emplaçaments on el regidor de Turisme, Álvaro Gijón, ha anunciat que s’ubicaran les cabines.
Tots aquests pàrquings disposen d’uns lavabos que estan infrautilitzats i tendrien un cost infinitament menor als 300.000 euros que costarà l’adquisició de les cabines químiques. Caldria també instal·lar-hi senyalètica per poder ser identificats i arribar als acords amb els pàrquings que no pertanyen a l’empresa municipal SMAP.
Un dels punts més rellevants de la proposta podria ser la dimensió social, ja que aquesta solució suposaria una oportunitat d’ocupació de persones de col·lectius amb dificultats d’inserció sociolaboral, que s’encarregarien del manteniment de les instal·lacions. A més, l’impacte ambiental i paisatgístic seria també molt menor.
Per aquest motiu, el grup municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa presenta la següent

PROPOSTA D’ACORD

Adaptar i senyalitzar els lavabos dels pàrquings municipals com a banys públics per als turistes i la ciutadania.]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email