Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Antoni Verger: “Hi ha alternatives a les retallades del PP a Cort”

<![CDATA[

El portaveu de la coalició ecosobiranista a Cort proposa mesures concretes per recaptar almanco 20 milions d’euros més que permetrien evitar davallar el pressupost municipal de manera tan brutal

Verger també denuncia que “la política del PP exprimeix als ciutadans i degrada els serveis municipals per poder salvar els bancs”

El grup municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa a l’Ajuntament de Palma lamenta la davallada dels comptes de l’Ajuntament de Palma que s’han presentat ja que suposen una destralada important en departaments clau com és Benestar Social, que baixa més d’un 8%. En aquest sentit, el batle Mateu Isern incompleix de manera flagrant la promesa de no retallar en aquesta partida pressupostària.El portaveu Antoni Verger davant aquesta proposta de pressuposts alerta el PP que “hi ha alternatives d’augment d’ingressos a aquells que més tenen i que el batle Isern no ha volgut ni explorar”.
Per exemple:
1.  Augment del coeficient específic de l’IBI per a grans superfícies comercials, grans empreses i grans establiments hostelers fins el tipus màxim de l’1’1%, ja que en aquests moments a Palma se situa en el 0’775% quan a altres ciutats de l’Estat és més elevat. Així es podrien recaptar almanco 10 milions d’euros.
Aquesta és una mesura que proposa una fiscalitat progressivaper fer recaure en els qui tenen més capacitat econòmica per suportar l’actual crisi una contribució major, i evitar que les famílies i les petites empreses hagin de suportar el pes principal dels impostos i taxes municipals.
2. Aplicar un recàrrec del 50% de l’IBI a aquells habitatges que estiguin buits per tal d’aconseguir el doble objectiu de fer aflorar pisos desocupats i mobilitzar el parc d’habitatges, al mateix temps que s’aconsegueix una recaptació d’uns 5 milions d’euros d’ingressos, tal com fan també altres ajuntaments de l’Estat.
i 3. Augmentar les taxes per a llicències d’obra superiors a 200.000 o 500.000 euros. En total, per tant, es podrien arribar a recaptar al voltant de 20 milions d’euros més.
Totes aquestes mesures concretes, que el PP no ha volgut mai entrar a valorar, podrien evitar la davallada de partides pressupostàries tan importants com Benestar Social, Educació, Igualtat, Habitatge, Palma Activa, Mobilitat o Joventut, fent recaure una major carga impositiva sobre aquells que la poden suportar, i no sobre els ciutadans i les famílies.

]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email