Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

"El PP margina la Cultura a Cort"

<![CDATA[

El grup municipal PSM-IniciativaVerds-Entesa a l’Ajuntament de Palma denuncia la marginació absoluta que està duent a terme l’actual equip de govern del PP, ja que els comptes d’aquesta àrea mostren una davallada de quasi un 50%, sense tenir en compte el personal funcionari, en relació a l’any anterior. Per aquest motiu, el regidor Antoni Noguera vol destacar detalls significatius dels pressupostos de cultura per a l’any 2013 que evidencien com el PP renega i margina la cultura de Ciutat.Concretament, els comptes d’aquesta àrea no preveuen manteniment del Castell de Bellveri els equipaments de Cultura, en general.  Una autèntica temeritat.La davallada dels doblers per al Baluard també és molt gran i posa en entredit la subsistència mínima per a tot l’any vinent.La Fundació Palma Espai d’Art pateix una baixada de pressupost tan forta que suposa la inviabilitat d’una mínima programació de qualitat.

En el mateix sentit, davalla estrepitosament la despesa en Biblioteques (revistes i publicacions, lloguers, gestió indirecta, o el fons de llibres), fet que fa sospitar que el PP estigui preparant nous tancaments de biblioteques. A més, la partida per a manteniment i reparacions d’aquesta partida de biblioteques passa de 45.000 euros el 2012 a tan sols 1.000 euros per a l’any vinent.
La partida d’Espectacles es queda pràcticament sense dotació: menys activitats, menys difusió, festivals d’estiu testimonial, programació de primavera reduïda a la mínima expressió. I cal recordar, que en el 2012 la programació municipal de teatre a les instal•lacions municipals ja ha estat quasi inexistent.
A més, les subvencions a les entitats per a projectes culturals desapareixen a efectes pràctics, perquè la davallada és d’un 70% ja que es passa de 419.000 euros a 125.000 euros.
No hi ha ni un euro d’inversió previst per a les Torres del Temple, Can Serra ni el Casal Balaguer.
Es desentenen dels tallers de Sant Jeroni i en conseqüència del “Crida” per “regalar-lo” a l’Institut d’Estudis Baleàrics, ja que Cort seguirà pagant el lloguer. Es converteix amb una nova sala d’exposicions tot i que la ciutat ja en té moltes i no té capacitat de programar-les totes per manca de pressupost.
Es carreguen el Centre de Recursos de Creació Contemporània (CRCC) per posar-hi oficines i prometent que el traslladarien a Ses Voltes,. Però un any després comprovem que no ho compliran perquè ara asseguren que no hi ha doblers.
A Ses Voltes no hi ha activitat des del mes d’agost. En aquests moments hi ha una exposició no artística (l’aniversari del grup teatral de la ONCE).
La pàgina web www.palmacultura.es, que va costar més de 70.000 euros, un any després encara està en construcció.
I per acabar, el pressupost destinat a la Simfònica significa la inviabilitat de l’orquestra.

Adjuntam pressuposts de l’àrea de Cultura per la seva consulta.
Pressupostos de l’àrea de Cultura i Esports]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email