Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ses Veles ens explica les seves reivindicacions

<![CDATA[El passat dilluns, 19 de novembre, la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa es va reunir amb membres d'entitats socials del barri de Ses Veles (Associació de Veïns/es, 15M i Padrins/es flautes) per tal de conèixer de primera mà les necessitats, reivindicacions i problemàtiques que es viuen al barri.
Des d’aquesta coalició consideram imprescindible fer política amb la gent, crear espais de debat i pressa de decisions implicant realment a les persones i entitats. Per aquesta raó estem fent una seria de reunions amb entitats, assemblees obertes,…
Aquí teniu els temes que tractarem amb gent de Ses Veles, com a coalició ens comprometérem a treballar per a que totes les demandes veïnals es facin sentir a les institucions i al carrer:
Policia de barri: s’ha reduït la presència dels policies de barri i se li han reduït les tasques de prevenció i relació amb les entitats del barri. Això suposa una pèrdua de la qualitat del servei de prevenció i mediació que feien aquests agents al barri. A més amb les situacions de precarietat que cada vegada més famílies viuen, la conflictivitat social és més present al carrer. A més a més, el Govern de Cort està canviant el model de policia local, fent-la més repressiva.
Manca espais socials: Denuncien la falta d’espais públics, sobretot manquen espais per joves i activitats de col·lectius i entitats.
Sanitat: amb les darreres retallades en relació a la sanitat, hi ha persones que queden sense servei sanitari perquè no han cotitzat mai (joves, vídues, immigrants,…). Informam que amb el nou Decret, una persona que no ha cotitzat mai, però té un familiar directe que cotitza, es pot inscriure dins la cartilla del familiar per a tenir accés als serveis sanitaris.
Reactivació econòmica i ocupació: Les retallades també afecten aquesta àrea. Tanquen l’escola d’adults i no hi ha servei d’orientació laboral. El PP demostra que no li interessa sortir de la crisi potenciant oportunitats de feina a la gent. La darrera Reforma Laboral ha estat l’embrió de tota aquesta política econòmica i laboral.
La crisi que vivim és una estafa del sistema capitalista que vivim. Les mesures dels governs són injustes, i a més són mesures ineficients. Hi ha alternatives a aquestes polítiques neoliberals: nous imposts directes i progressius, reforma laboral, ocupació de qualitat en sectors molt importants (dependència i cura de l0a gent, energies renovables, agricultura, educació, salut, economia solidària,…). PSM-IniciativaVerds-Entesa aposta per aquestes alternatives.
Comerços tancats als barris: hi ha molts comerços tancats al barri. Els veïnats demanen que s’han d’activar polítiques per fomentar el comerç local i de proximitat. La política comercial del PP és afavorir les grans superfícies i centres comercials i facilitar-lis l’obertura els diumenges. Així sols provoca comerços tancats i barris amb menys vida pròpia.
Terrassa bar vora la platja: els veïnats/des consideren que des de que ha obert la nova empresa el bar de vorera de platja ocupa tot l’espai de l’esplanada, abans no era així. Les terrasses del bars han de respectar l’espai públic per a ús de tothom.
 

Des d’aquest blog us animam a participar en aquestes iniciatives que difondrem a través d’aquest espai però sobretot us animam a participar a través de noves propostes que ens podeu fer arribar mitjançant qualsevol dels canals de contacte.

Equip del Grup Municipal PSM-IV-ExM]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email