Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Hem aturat la privatització de ses pistes de Sa Riera

<![CDATA[L’equip Isern, havia iniciat el procediment per privatitzar les pistes esportives del parc de Sa Riera, entre elles, s’única pista de gespa artificial de futbol 7 que és pública i gratuïta a Palma.
Al plenari de Cort del 25 d’octubre, Marisol Fernández, regidora d’IniciativaVerds, va presentar una proposta per paralitzar la privatització de les pistes esportives del Parc de Sa Riera: un model d’autogestió i convivència, aspectes imprescindibles per empoderar la gent i defensar els drets socials. Al mateix temps, l’associació Pro-Social va intervenir al ple de Cort per defensar les pistes públiques i la “tasca social” del model que allà es promou.
“Les pistes de Sa Riera són un patrimoni que pertany als veïnats i veïnades de Palma i no podem permetre que es privatitzin, les pistes han de mantenir-se públiques i gratuïtes”, assenyalà Fernández.
La contundent argumentació exposada per l’associació de professionals del món social juntament amb els raonaments fets per la regidora Fernández va aturar una decisió injusta que el Govern d’Isern havia pres: s’aprovà aturar el procés de privatització de les pistes de Sa Riera. Així doncs, el passat dimarts, 13 de novembre es varen reunir a la seu de l’SMAP tots els grups polítics de Cort i l’associació Pro-social per tal d’arribar a un acord de consens per mantenir les pistes públiques.
Fruit d’aquesta reunió, l’SMAP ha de reformular els plecs de condicions per adjudicar el contracte d’arrendament del local número 3 del Parc de sa Riera i les pistes esportives amb les següents condicions:
a) l’arrendatari haurà d’assumir la gestió de les pistes esportives. b) Les pistes seran d’ús lliure (tothom hi podrà accedir de forma directa) entre les 8-12h i les 17-20h.; i d’us regulat (es podran establir sistemes per reservar les pistes) entre les 12-17h. i les 20-22h. c) L’arrendatari haurà de fer el manteniment de neteja i conservació d’aquestes pistes.
A canvi l’arrendatari deixarà de pagar la renda anual a l’SMAP durant el 7 primers anys de la concessió que serà d’un total de 20 anys.
El plenari del 29 de novembre es va aprovar per unanimitat aquesta proposta.
Així doncs, aquí tenim un exemple on la cooperació entre una proposta d’un partit polític i la participació ciutadana poden modificar decisions injustes ja presses per part del Govern. “Per PSM-IniciativaVerds-Entesa és de vital importància crear més i millors mecanismes de participació ciutadana, ja que aquests incrementen la qualitat democràtica i construeixen decisions que fomenten la justícia social i l’equitat social, dos valors fonamentals per aquesta coalició, que massa sovint es perden de vista” recorda la regidora ecosocialista.]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email