Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

PSM-IV-ExM treballa per seguir plantant cara al PP en aquest 2013

<![CDATA[La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa va reunir ahir tres desenes de militants i simpatitzants en la Segona Assemblea oberta per analitzar l’actualitat política municipal. Es tracta de la segona assemblea d’aquest any que convoca la coalició amb un doble objectiu.
Per una banda, analitzar la feina feta tant des de l’Ajuntament de Palma, per part del grup municipal, com de portes enfora. Però al mateix temps, la trobada va servir per treballar els reptes que ha d’afrontar la ciutadania de Palma de cara a l’any 2013 i que la coalició liderarà per evitar que la deriva neoliberal i antimallorquina del PP perjudiqui encara més la vida dels palmesans.
 
 

Per tant, en primer lloc, la sessió es va desenvolupar amb la intervenció dels tres regidors ecosobiranistes que van explicar els principals temes i conflictes que s’han trobat al llarg d’aquest any dins les seves àrees de competència.
Antoni Verger va esmentar els principals temes de conflicte amb l’equip de govern del PP de Cort com són: la gestió de la construcció del Palau de Congressos, del qual s’han demanat informes i estudis de viabilitat reiteradament, sense rebre cap resposta, mentre es genera un forat mensual de prop de 50.000 euros; l’amenaça del creixement urbanístic a Palma a través d’una possible modificació del Pla Territorial de Mallorca; l’atac permanent a les polítiques de mobilitat iniciades la legislatura passada com per exemple amb el servei de Bicipalma, el qual ha rebut la inscripció de més de 2.000 persones tot i oferir un servei pèssim i una voluntat ferma, però velada, per finalment tancar-lo. A més, Verger va ressaltar el desmantellament del servei municipal d’habitatge, Palma Habitada.
Per la seva part, Marisol Fernández va incidir en el balança positiu que reflecteixen les xifres totals de les mocions que ha presentat. Així, de les 40 mocions presentades, n’han estat aprovades un total de 23, les quals se centren en les àrees de medi ambient, residus i equipaments i infraestructures.
Concretament, va destacar la lluita constant contra els abocadors incontrolats, la dificultat amb què s’ha trobat per prosperar amb mesures relatives a la qualitat de l’aire ja que van estretament relacionades amb la (absent) política de mobilitat. També va destacar la frustració en el cas de Ses Fontanelles, tot i les múltiples iniciatives que s’han realitzat. Amb tot en el cas de les polítiques d’igualtat, i tot i les retallades pressupostàries en aquesta matèria, la regidora va destacar que s’han produït dues passes endavant: s’han acceptat propostes per realitzar els pressupostos amb perspectiva de gènere i introduir la perspectiva de gènere a l’àrea d’urbanisme.
Fernández també va ressaltar les mocions en matèria de sanitat, comerç just, drets humans, defensa dels drets animals, equipaments (amb la paralització de la privatització de les pistes de Sa Riera), en consum, i el suport mostrat als treballadors de l’Ibanat i Espais Natura ja que afecta a la tasca de conservació i protecció de Cabrera. A més, en matèria d’ocupació, la preocupació és enorme ja que el PP ha constatat la seva estafa electoral en aquest sentit, i el desmantellament total del servei d’orientació laboral de l’Ajuntament.
Per la seva part, el regidor Antoni Noguera va explicar que les seves mocions han estat dirigides a plantar cara a les retallades del PP en matèria de Benestar Social i Educació. Pel que fa als desnonaments, el regidor va ressaltar que gràcies a la feina de la coalició s’ha aconseguit que l’àrea de Benestar es reuneixi de forma periòdica amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, però també a través de pisos municipals es posaran facilitats per a famílies que no puguin pagar la seva hipoteca puguin acollir-se a un habitatge de lloguer social.
En positiu, en Noguera va recalcar la bona entesa amb la FAPA gràcies a la qual el grup municipal s’ha convertit en la corretja de transmissió dins la institució de les reivindicacions de la comunitat educativa. A més, va remarcar la necessitat de fer pedagogia sobre el Dret a Decidir i la participació ciutadana, així com apostar per la cultura com a motor econòmic per a sortir de la crisi.
A continuació, després de la intervenció dels regidors, els assistents van participar activament en les qüestions plantejades pels regidors però també van plantejar les seves preocupacions concretes en temes relacionats amb
Mobilitat : servei deficient de l’EMT, Bicipalma,
Residus: com millorar la recollida selectiva, promoure la reducció de plàstics, lluitar contra la importació de residus per beneficar a una empresa privada,
Patrimoni: el manteniment i conservació del patrimoni arqueològic de Palma
Educació: inversió escassa en el manteniment de les escoles.
Palau de Congressos: analitzar la seva viabilitat.
Ocupació: atur juvenil i propostes per a joves i aturats de llarga durada.
Participació ciutadana: gestió dels casals de barri i espais públics per a accions ciutadanes, defensa dels casals de la tercera edat.
Igualtat: reclamar el paper de l’IBD, i actes reivindicatius que no es perverteixin.
Els regidors van prendre bona nota de totes les qüestions que es van plantejar en aquesta reunió i es comprometen a trobar solucions dins i fora de les institucions per donar resposta a les preocupacions ciutadanes.
Amb tot, la coalició i el grup municipal sempre està a disposició de tots aquells qui tinguin una reivindicació o una petició.
 
A més, a continuació podeu consultar el document que es va entregar durant l’assemblea amb el recull de les mocions que s’han presentat aquest any 2012.
 
Propostes per Regidor]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email