Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Reduir, reutilitzar i reciclar: tornaral sistema de depòsit, devolució i reutilització d'envasos (SDDR)

<![CDATA[Marisol Fernández aconsegueix que Cort realitzi un estudi de viabilitat de depòsit, devolució i reutilització d’envasos (SDDR) en 4 mesos. 
El desembre de 2012 varem presentar una proposició relativa a la reducció de residus, reciclatge i reutilització d’envasos: 3 R’s que l’àrea de mediambient de l’Ajuntament hauria d’impulsar.
A Palma es recullen aprop de 240 mil tones, sols el 10% es reciclat i la resta va destinat a l’incineradora. “Això implica seguir cremant matèria prima reciclable, generar cendres i escòries tòxiques”, afirma Fernández, la regidora ecosocialista, “la incineració hauria de ser el darrer recurs”.
Al ple, l’equip de govern es va comprometre a presentar un estudi de viabilitat per a la implantació d’un sistema de depòsit, devolució i reutilització d’envasos en un termini de quatre mesos. És de vital importància que l’Ajuntament de Palma prengui mesures en aquest sentit, no podem negar l’evidència de la crisi ecològica. Els residus i el seu tractament són part important del problema, i Cort ha de cercar solucions.

Actualment hi ha normativa suficient per emprendre d’una vegada el camí cap a la sostenibilitat. El Pla Director Sectorial estableix com a màxima prioritat la prevenció en la generació de residus amb l’objectiu de  clausurar gradualment les línies d’incineració. La normativa comunitària i l’estatal també plantegen la reducció de residus i d’envasos. “És indispensables evitar l’esgotament de recursos i revertir el canvi climàtic, tot potenciant una distribució i un consum responsable” recorda Marisol Fernández.
La implantació de sistemes SDDR com el que PSM-IV-ExM proposa, implica grans beneficis econòmics i ambientals en els països on s’ha aplicat:
– Alta recuperació d’envasos
– Enforteix les economies local
– Estalvia recursos i energia
– Augmenta la conscienciació ciutadana de la quantitat de residus que es produeix.
– Reducció de la brutícia als espais públics
– Es compatible amb els actuals sistemes de recollida selectiva existents.
Per tal de donar exemple i que sigui el mateix Ajuntament qui comenci amb aquesta feina, els ecosobiranistes varen regalar tassons de vidre amb el lema Recicla, Redueix i Reutilitza. D’aquesta forma volen substituir els tassons i botelles de plàstic que s’utilitzen als plens.]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email