Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Propostes de MÉS al plenari de Cort del 21 de març 2013

<![CDATA[

Aquí teniu l’enllaç a totes les proposicions que presentarem al proper plenari de l’Ajuntament de Palma,  que se celebrarà el proper dijous 21 de març a partir de les 10h.

Per consultar el contingut de  la proposició clicau sobre el títol.

Si teniu interès en intervenir en algun dels punts o voleu ampliar informació, posau-vos en contacte amb noltros i vos informarem (mes@palma.cat).

Adhesió a la Xarxa de Municipis de les Illes Balears pel Ramon Llull. Aquesta xarxa té com a objectius la promoció de l’ensenyament del català, la seva difusió a l’exterior, el coneixement de la literatura en llengua catalana, la difusió del pensament, l’assaig i la investigació, els projectes i les iniciatives de projecció de la cultura, de dins o fora del domini lingüístic.

Consens amb el Centre d’Art i Creació de Ses Voltes. Demanam a Cort que redactari uns nous plecs consensuats amb l’AAVIB i la GCIB per a la gestió de l’Espai de Creació Tecnològica Solleric i de la Coordinació del Centre d’Art i Creació de Ses Voltes.

Anul·lar els acomiadaments d’EMAYA per malaltia. El 7 de març EMAYA va acomiadar 2 persones per haver estat de baixa per malaltia un cert % de temps. Aquests acomiadaments es basen en una Reforma Laboral inhumana i antisocial que vulnera tots els drets laborals adquirits en els darrers 30 anys. Exigim anul·lar aquests acomiadaments injusts.

Horts urbans, una alternativa a la crisi. Davant l’atur de la Ciutat, hem de trobar alternatives. Demanm a Cort que faci un concurs els terrenys municipals per poder ser cultivats  per  entitats com l’”Asociación Cultivando la Tierra Cultivas tu Futuro”.

5 de març, dia muncial de l’eficiància energètica. L’ajuntament ha de fomentar e impulsar les energies renovables. Demanam que Cort a) panells fotovoltaics als terrats dels edificis municipal; b) mesures per l’estalvi i l’eficiència energètica; c) paràmetres d’eficiència energètica a la Inspecció Tècnica dels Edificis (ITE). Fomentar energies netes crea llocs de treball i redueix la factura elèctrica, entre d’altres.

Obertura al públic del conjunt monumental de La Llotja i el Consolat de Mar. Tenim patrimoni arquitectoni i cultural que no podem mantenir tancat. Demanm que s’obrir al públic La Llotja de Mercaders de Palma durant tot l’any, regulant l’accés, el més ampli possible, i a les dependències d’interès patrimonial del Consolat de la Mar.

Contra el desmantellament de les polítiques d’habitatge. Mentre el PP promet més habitatge, desmantella Palma habitada, una nova hipocresia populista.  Demanam a) reactivar Palma Habitada; b) retornar a les “subvencions al lloguer”, i les “garanties per impagaments i desperfectes”; c) reprovar al regidor Valls per prometre que promotors posarien habitatges per desnonats, i 3 mesos més tard no hi ha res d’això.

Reclamar l’alliberament dels presos polítics sahrauís del campament Gdmeim Izik. Exigim subscriure el mandat del Parlament Europeu del Consell de Drets Humans de NNUU i exigir al regne del Marroc la llibertat de tots els presos polítics sahrauís, inclòs el grup de 24 presos de Gdeim Izik, demanar la protecció dels drets fonamentals i recolzar una solució del conflicte i el dret a l’autodeterminació del poble sahrauí.

No podem malgastar doblers públics en el 2on Cinturó. Sol·licitam paralitzar tots els concursos i contractes públics del 2on cinturó fins que no s’acreditin, amb estudis de mobilitat seriosos i actualitzats a les actuals circumstàncies de crisi energètica, les hipotètiques millores per a la mobilitat.
Protecció urbanística de Santa Catalina. El planejament actual permet i facilita l’especulació i la substitució dels edificis antics per d’altres anodins i de més alçada, desfigurant el caràcter del barri. Demanam una normativa per protegir l’idiosincràcia de Santa Catalina, que contempli alçades màximes, prohibició d’unir parcel·les per evitar els “mamotretos”, respecte a materials, colors i tipologies, i la conservació de jardins i patis.

]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email