Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Què ha passat amb les propostes de MÉS al ple de març 2013?

<![CDATA[

Al ple de l’Ajuntament de Palma celebrat el 21 de marçdel 2013 es varen debatre les propostes que presentà MÉS per Palma.

Gràcies a totes aquelles entitats i persones que vos implicau en allò públic i comunitari!

A continuació vos contam quin resultat varen tenir les iniciatives que defensarem des de la coalició:

Adhesió a la Xarxa de Municipis de les Illes Balears pel Ramon Llull. Aquesta xarxa té com a objectius la promoció de l’ensenyament del català, la seva difusió a l’exterior, el coneixement de la literatura en llengua catalana, la difusió del pensament, l’assaig i la investigació, els projectes i les iniciatives de projecció de la cultura, de dins o fora del domini lingüístic. Es REBUTJA  amb els vots del PP en contra.

Consens amb el Centre d’Art i Creació de Ses Voltes. Demanam a Cort que redactari uns nous plecs consensuats amb l’AAVIB i la GCIB per a la gestió de l’Espai de Creació Tecnològica Solleric i de la Coordinació del Centre d’Art i Creació de Ses Voltes. Es REBUTJA  amb els vots del PP en contra.

Anul·lar els acomiadaments d’EMAYA per malaltia. El 7 de març EMAYA va acomiadar 2 persones per haver estat de baixa per malaltia un cert % de temps. Aquests acomiadaments es basen en una Reforma Laboral inhumana i antisocial que vulnera tots els drets laborals adquirits en els darrers 30 anys. Exigim anul·lar aquests acomiadaments injusts. Es REBUTJA  amb els vots del PP en contra.

Horts urbans, una alternativa a la crisi.Davant l’atur de la Ciutat, hem de trobar alternatives. Demanm a Cort que faci un concurs els terrenys municipals per poder ser cultivats  per  entitats com l’”Asociación Cultivando la Tierra Cultivas tu Futuro”. S’APROVA per unanimitat la transaccional que demana treure a concurs els terrenys municipals per ser cultivats per entitats que treballin per afrontar la manca de recursos de les persones en situació d’atur.

5 de març, dia muncial de l’eficiància energètica. L’ajuntament ha de fomentar e impulsar les energies renovables. Demanam que Cort a) panells fotovoltaics als terrats dels edificis municipal; b) mesures per l’estalvi i l’eficiència energètica; c) paràmetres d’eficiència energètica a la Inspecció Tècnica dels Edificis (ITE). Fomentar energies netes crea llocs de treball i redueix la factura elèctrica, entre d’altres. Es REBUTJA la proposta.

Obertura al públic del conjunt monumental de La Llotja i el Consolat de Mar. Tenim patrimoni arquitectoni i cultural que no podem mantenir tancat. Demanm que s’obrir al públic La Llotja de Mercaders de Palma durant tot l’any, regulant l’accés, el més ampli possible, i a les dependències d’interès patrimonial del Consolat de la Mar. Es REBUTJA  amb els vots del PP en contra.

Contra el desmantellament de les polítiques d’habitatge.Mentre el PP promet més habitatge, desmantella Palma habitada, una nova hipocresia populista.  Demanam a) reactivar Palma Habitada; b) retornar a les “subvencions al lloguer”, i les “garanties per impagaments i desperfectes”; c) reprovar al regidor Valls per prometre que promotors posarien habitatges per desnonats, i 3 mesos més tard no hi ha res d’això. S’APROVEN per unanimitat les propostes transaccionals referides a dotar econòmicament per incrementar el parc d’habitatges municipals i garanties de lloguers, i prioritzar a persones desnonades.

Reclamar l’alliberament dels presos polítics sahrauís del campament Gdmeim Izik. Exigim subscriure el mandat del Parlament Europeu del Consell de Drets Humans de NNUU i exigir al regne del Marroc la llibertat de tots els presos polítics sahrauís, inclòs el grup de 24 presos de Gdeim Izik, demanar la protecció dels drets fonamentals i recolzar una solució del conflicte i el dret a l’autodeterminació del poble sahrauí. Aquesta proposta es debatrà al proper plenari, ja que le PP demanava modificacions que no podíem acceptar, i l’AAPSIB desitja trobar consens de totes les forces polítiques.

No podem malgastar doblers públics en el 2on Cinturó. Sol·licitam paralitzar tots els concursos i contractes públics del 2on cinturó fins que no s’acreditin, amb estudis de mobilitat seriosos i actualitzats a les actuals circumstàncies de crisi energètica, les hipotètiques millores per a la mobilitat. Es REBUTJA  amb els vots del PP en contra.
Protecció urbanística de Santa Catalina. El planejament actual permet i facilita l’especulació i la substitució dels edificis antics per d’altres anodins i de més alçada, desfigurant el caràcter del barri. Demanam una normativa per protegir l’idiosincràcia de Santa Catalina, que contempli alçades màximes, prohibició d’unir parcel·les per evitar els “mamotretos”, respecte a materials, colors i tipologies, i la conservació de jardins i patis. S’APROVA per unanimitat aquest text alternatiu.

]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email