Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS solidaritat amb el Poble Sahrauí

<![CDATA[El govern del PP està creant un ambient de por al voltant del Sàhara. Amb l’excusa de la "seguretat internacional", atemoritzen a viatgers i cooperants solidaris per a que no visitin aquelles terres. Des de MÉS no permetrem aquesta nova condemna. Les Illes Balears sempre han mostrat suport i solidaritat a aquest poble, i ara el Govern Rajoy no ens la pendran. Joan Font (Conseller de Mallorca de MÉS) i Neus Truyol (dirigent de MÉS) han participat en la delegació en solidaritat amb el Poble Sahrauí entre els dies 2-6 d’abril.

Consideram de vital importància que les institucions públiques i la ciutadania prenguin consciència de la gravetat en que es troba el Poble Sahrauí. Un poble que du més de 30 anys ocupat pel Regne del Marroc, amb el beneplàcit d’Europa i d’Espanya. Aquesta situació provoca la violació sistemàtica dels dret humans d’aquest poble. Milers de persones es troben exiliades al mig del desert del Sàhara, on viuen bàsicament de l’ajuda humanitària. Una ajuda que, amb les retallades del govern espanyol en matèria de cooperació internacional, s’han vist reduïdes dràsticament. Aquestes retallades tenen cara i ulls: són retallades en alimentació, són retallades en recursos sanitaris, són retallades en educació,… pilars bàsics per la supervivència de qualsevol poble, també del sahrauí. Les retallades en ajuda humanitària suposen una condemna per un poble ja “castigat” a viure a l’exili o a viure sota la repressió constant del govern marroquí (amb la complicitat dels governs europeus).
Condemnam el silenci del govern espanyol, i de tota Europa, que no posa en marxa els mecanismes necessaris per fer complir els drets humans i el dret d’autodeterminació del Poble Sahrauí.
Per MÉS és de vital importància posar en marxa els mecanismes necessaris per a fer complir el dret d’autodeterminació del poble sahrauí, i garantir els drets humans. Sempre hem condemnat la situació repressiva contra els sahrauins, i ara tampoc ens faran callar.
El que no voleu pel vostre poble, no ho volgueu pel Poble Sahrauí. Visca la lluita del Poble Saharauí!
Aquí trobareu un petit llibre de viatge de reflexions fetes per na Neus Truyol.
Aquí trobareu el comunicat de la delegació en solidaritat al Poble Sahrauí.

]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email