Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Els JOVES tenen la veu!

<![CDATA[El passat dimecres 10 d’abril MÉS per Palma va organitzar una assemblea de joves per tal de compartir les problemàtiques del jovent a Palma i mirar de definir estratègies i propostes per revertir la situació de precarietat i indignació que viuen. Consideram de vital importància mirar de front les problemàtiques reals i cercar alternatives viables i transformadores per empoderar als joves, i cooperar per a que el jovent tingui el paper protagonista que es mereixen, tant en la seva vida personal com en la construcció del país que volem.

Davant una situació d’atur juvenil de més del 50%, on els governs a tots els nivells retallades els pocs serveis públics dirigits al jovent, joves altament preparats per emancipar-se que no troben sortides materials per fer-ho, on les famílies (sovint en situacions econòmicament complicades) han d’exercir de coixí per tal de garantir les necessitats bàsiques dels seus joves, … uns joves sense feina, sense casa, sense recursos,… però uns joves amb preparació, amb estudis, amb empenta, amb coratge, amb imaginació,…
Davant aquest panorama no ens podem quedar de braços creuat i esperar que el món canvii, hem d’actuar i ho hem de fer ja! Per això hem volgut escoltar als joves i veure quines propostes i crítiques tenen per millorar la situació.
Mé senllà de les polítiques pròpiament de joventut, s’ha manifestat de manera general la importància de fer canvis transversals per millorar la nostra ciutat i fer-la més habitable i justa. Una ciutat que no té cura de la seva gent i del seu entorn no és la ciutat on volen viure els nostres joves.
S’han parlat de temes concrets per tal d’avançar cap una ciutat per tothom. S’ha fet especial énfasi en la situació de precarietat econòmica que viu el jovent, reclamant accions decidides per afavorir l’ocupació per part de Cort; però també per canviar el model ecnòmic injust que patim. Per altra banda també s’ha parlat de les necessitat d’apostar per un transport públic de qualitat, i de potenciar la mobilitat sostenible (com per ex. la bici). No s’han deixat de banda els temes relacius a la participació ciutadana i al foment d’un oci alternatiu i divers, línies importants per dinamitzar al ciutat i empoderar al jovent. I com no podia ser d’una altra manera, els joves han manifestat el seu rebuig a les anti-polítiques d’habitatges que està duent a terme el PP arreu.
Evidentment la joventut té molt a dir i fer per construir el país que volem, la políticia que volem, la societat que volem, … per això hem recollit les seves propostes i inquietuds i hi treballarem intensament.
 ]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email