Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Què ha passat amb les propostes de MÉS a cort del plenari d'abril?

<![CDATA[

Al ple de l’Ajuntament de Palma celebrat el 25 d’abril del 2013 es varen debatre les propostes que presentà MÉS per Palma. Com veureu, el PP es retracta amb les seves votacions i posicionaments. Hem d’invertir les prioritats i fer un gir a l’esquerra per rescatar les persones i no el sistema injust en el que vivim actualment.

Gràcies a totes aquelles entitats i persones que vos implicau en allò públic i comunitari!

Si voleu més informació ens trobareu a mes@palma.cat o al 971225912.

A continuació vos contam quin resultat varen tenir les iniciatives que defensarem des de la coalició:

A favor de la República. Que un càrrec públic sigui rebut per herència, resulta un anacronisme, és antidemocràtic. Per aprofundir en MÉS democràcia, entre d’altres, hem d’apostar per un model republicà. Es REBUTJA  aquest aproposta, amb els vots del PP en contra i l’abstenció del PSOE. Quines raons deu tenir el PSOE per abstenir-se? Per la seva part, el PP aprovà una proposta reafirmant l’actual sistema polític. Això demostra que l’única força política de cort que aposta per un sistema polític MÉS democràtic és MÉS.
Alternatives a la passivitat del govern de Cort per evitar desnonaments. Proposam reactivar Palma Habitada, ajudes econòmiques per col#laborar amb les persones desnonades, crear una comissió específica entre serveis socials, habitatge i la PAH. S’APROVA per unanimitat aquest text on s’incrementa la dotació de recursos a Palma Habitada i destinar ajudes econòmiques urgents per persones desnonades. Sabem que no és suficient, però és una passa més per reduïr el sofriment de tanta gent, i que els governs es responsabilitzin de la situació.

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

Mesures legals per garantir la funció social de l’habitatge. Possibilitar que, en cas de desnonament, el Govern pugui expropiar l’habitatge per evitar deixar les famílies al carrer. Així mateix demanam sancions contra els bancs i promotors que retenen cases desocupades i no les ofereixin al mercat de lloguer-compra. Es REBUTJA amb els vots en contra del PP.

Exigència de responsabilitats polítiques a l’ex-batlessa Catalina Cirer i altres actuals alts càrrecs del PP per Son Espases. Una vegada constatades les greus errades procedimentals (sentència del Tribunal Suprem), exigim l’assumpció de responsabilitats polítiques a l’ex-batlessa, Catalina Cirer. Es REBUTJA per vots en contra del PP.

Moratòria en la concessió de noves llicències per grans superfícies comercials. Cada nou centre comercial obert suposa, entre d’altres, el tancament de molts petits comerços. Demanam invertir les prioritats. Es REBUTJA amb els vots en contra del PP.
En defensa de l’escola pública. És inadmissible que el Govern de les Illes Balears prioritzi concerts a escoles vinculades a l’OPUS DEI que tenen un model d’educació diferenciada. Es REBUTJA amb els vots en contra del PP.
Flassaders: restablir la seu d’entitats ciutadanes a Sa Gerreria. Volem que Cort retorni Flassaders a les entitats socials i no l’usurpi del barri. El PP de Cort ha actuat de censor amb les entitats, no ho podem permetre. Es REBUTJA  aquest aproposta per part del PP.
Ses Fontanelles: un patrimoni natural a defensar. Ses Fontanelles és la darrera zona humida de Palma, amb importants valors ecològics, etnològics i paisatgístics, i amb Limonium Barceloi, una espècie única al món. Però tots aquests valors estan amenaçats per la imminent construcció d’un centre comercial i un macro-aparcament. Es REBUTJA amb els vots en contra del PP.
Les festes populars de la societat civil. Diumenge de l’Àngel i Nit de Sant Joan són exemples de la implicació de les entitats en el disseny de les festes de la seva ciutat. Les festes organitzades de forma popular mostren riquesa democràtica. El PP de Cort les ha usurpat i se les ha apoderat, un atemptat contra la democràcia. Queda sobre la taula, es debatrà al plenari del més de maig.
Evitar la concentració de bars, cafeteries i restaurants. Volem una ciutat mediterrània i viva, amb vida al carrer però en equilibri entre l’activitat econòmica i els drets de la ciutadania. Els veïnats tenen dret al descans, i també a un oci saludable i devers. Hem de combinar ambdós objectius, una forma és evitar concentracions d’establimetns de restauració. Es REBUTJA amb els vots en contra del PP.
SAPS El Molinar. Denamam que Cort parli amb els propietaris del solar per a que El Molinar no perdi una infraestructura pública. S’APROVA per unanimitat treballar per recuperar la titularitat pública del solar, i que es qualifiqui com equipament educatiu.

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

Per l’educació i la llengua catalana. Presentat per urgència. Crítica frontal al Decret de llengües aprovat pel Govern balear, on demanam la seva derogació, així com la importància de la llengua catalana en l’ensenyament públic, i la millora de l’ensenyament d’anglès. Es REBUTJA amb els vots en contra del PP.

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email