Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Col·locació d'una placa a la casa natal d'Emili Darder

<![CDATA[Avui ha estat un dia per a celebrar que s'ha fet una passa endavant en la normalització i la recuperació de la memòria històrica del passat franquista a la nostra ciutat.
MÉS per Palma ha aconseguit que l'Ajuntament de Palma hagi col·locat avui una placa identificativa a la casa natal d'Emili Darder, el darrer batle republicà de Palma que va morir afusellat per les tropes feixistes de Franco el 24 de febrer de 1937.

El regidor Antoni Noguera i el director de la Fundació Emili Darder, Pere Sampol, han acudit al carrer Can Vallori número 12 per acompanyar a la família Darder en aquest acte tan especial i esperat. Els quatre néts del metge i batle Darder hi han estat presents així com també el membre més jove de la família.
L’acte ha consistit en la descoberta de la placa que podeu veure en la foto següent.

Només volem recordar que aquesta ha estat una iniciativa impulsada pel grup MÉS a l’Ajuntament de Palma el passat gener de 2012 amb motiu dels 75 anys de l’afusellament d’Emili Darder, i que cada any presentam propostes per seguir defensar la recuperació de la memòria històrica i col·lectiva d’aquesta ciutat i per tenir present sempre com a referent la figura de Darder. La propera reivindicació passa per reclamar el retorn a la Ciutat de la casa on va viure fins que va ser empresonat i assassinat l’any 37, un edifici que encara avui està ocupat per militars a la Porta des Camp.

 
 ]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email