Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Què ha passat amb les propostes de MÉS a Cort?

<![CDATA[
Al ple de l’Ajuntament de Palma celebrat el 27 de juny es varen debatre les propostes de MÉS per Palma. Aquí teniu els resultats del plenari. Com veureu, el PP es retracta amb les seves votacions i posicionaments. Hem d’invertir les prioritats i fer un gir a l’esquerra per retornar la dignitat a les persones i protegir la cultura i el medi ambient.
Gràcies a totes aquelles entitats i persones que vos implicau en allò públic i comunitari!
Si voleu més informació ens trobareu a mes@palma.cat o al 971225912.
A continuació vos contam quin resultat varen tenir les iniciatives que defensarem MES per Palma:
Mapa de renous: elaboració urgent de pla d’acció. Seguim insistint amb la necessitat d’un mapa de renous de Palma i el pla d’acció, mesures que el PP no vol posar en marxa. MÉS no desisteix, la salut pública i la reducció de la contaminació acústica és important per una ciutat MÉS habitable. Es REBUTJA amb els vots en contra del PP.
Combatre els abocadors incontrolats: Recollida de residus domèstics de gran volum als barris i pobles de Palma. Amb aquesta modalitat que proposam, cada zona tendria un dia-hora al mes per treure les deixalles als punts de recollida del barri. Això suposaria avançar cap un model més sostenible de gestió dels residus: reduiríem abocaments incontrolat, reciclaríem més, més recollida selectiva,… S’APROVA per unanimitat implantar un sistema pilot a diferents barris de Palma.
Canamunt: Local i Street art.Al barri de Canamunt hi ha diversos projectes veïnals comunitaris molt interessants a nivell social i cultural. L’Ajuntament no pot defugir de propostes i accions que fan més participatius, atractius i singulars els barris de Palma. El PP REBUTJA que Cort destini l’hotel d’entitats com a seu d’entitats del barri, Però S’APROVA per unanimitat el recolzament a l’Street Art i les seves activitats.
Mesures de xoc per als 80.956 aturats de Palma. És urgent i imprescindible actuar. El PP ha reconegut que moltes accions dirigides als aturats tenen manca de pressupost i no existeixen indicadors per avaluar els objectius de Palma Activa. Davant la passivitat i amb indignació, presentam mesures per millorar les polítiques d’ocupació. El PP REBUTJA les propostes per reduir el drama social de les persones aturades, així mostren les seves prioritats: la banca primer, les persones lo darrer.
Menjadors escolars. No es pot tolerar més aquesta situació. L’Ajuntament ha d’actuar urgentment per garantir el menjador escolar a totes les nines i nins. S’APROVA per unanimitat una proposta transaccional on, principalment Cort es compromet a garantir les tres menjades bàsiques dels infants de les famílies que no comptin amb els recursos necessaris. El Govern no ha pogut negar l’evidència de l’emergència social i, finalment, ha acceptat impulsar mesures en aquest sentit.
Palma LGTB: “Over the rainbow. Un recorregut per la igualtat”. És just i necessari que l’Ajuntament de Palma faci memòria històrica i reconegui l’activisme i la militància de les persones i entitats que han lluitat per la visibilització i els drets dels col·lectius LGTB. Demanam a Cort que reconegui aquesta tasca social. S’APROVA per unanimitat.
Campaments d’Estiu 2014. Després de 27 anys d’història, aquest serà el primer estiu sense campaments d’estiu organitzats per l’Ajuntament de Palma. Exigim a Cort que el 2014 es reprengui aquest programa. Es REBUTJA amb els vots del PP en contra. Evidentment n’hi ha que s’omplen la boca parlant de “la família”, però a l’hora de garantir programes per elles, voten en contra.
Retirada de la LOMCE. La Plataforma CRIDA demana la retirada de la LOMCE. Nosaltres hi estem d’acord. Demanam a Cort que assumeixi íntegrament el manifest de la Plataforma CRIDA i insti al Govern espanyol a retirar la LOMCE. Es REBUTJA “gràcies” al PP, la dreta tanca files i defensa aferrissadament Wert i les seves lleis retrògrades.
Pel dret a la vida dels animals: Sacrifici 0. Tots els animals tenen drets, i un dret indiscutible és el dret a la vida. L’Ajuntament de Palma ha de ser el garant dels drets dels animals, i impulsar programes i línies de treball per tal finalitat. demanam mesures per assolir l’objectiu de sacrifici 0. S’APROVA per unanimitat una transaccional on Cort ha d’impulsar mesures pel sacrifici 0 i evitar l’abandó d’animals consensuades amb entitats animalistes.
Inclusió Tramvia a la revisió del PGOU. Demanam incorporar el projecte de Tramvia entre el centre de la ciutat i la Platja de Palma al nou Pla General d’Ordenació Municipal. Consideram que la inversió en transport públic i sostenible és vital per la nostra ciutat. Es REBUTJA amb els vots en contra del PP.
El Pla Hidrològic prohibeix urbanitzar Ses Fontanelles. Els plànols que acompanyen el Pla Hidrològic, constaten que el projecte d’urbanització de Ses Fontanelles actual envaeix una part de la zona humida. Per tant, l’Ajuntament ha de declarar la impossibilitat de continuar el projecte, i per tant, no pot atorgar la preceptiva llicència d’obres per començar les obres d’urbanització. El PP ho REBUTJA, mostrant els seus interessos especulatius i de destrucció del territori natural de Ciutat.
Publicitat il·legal a les façanes i elements del mobiliari urbà de Palma. L’Ajuntament ha d’elaborar normativa pertinent (i fer complir l’existent) per evitar la publicitat invasiva a façanes i espais públics, com ara pantalles led, cartelleria immensa,… S’APROVA per unanimitat.]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email