Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort es tenyeix de verd

<![CDATA[

El ple de l’Ajuntament de Palma celebrat el dijous 26 de setembre es va inundar per la “marea verda” de mestres, professors, pares i mares, que van voler ser partícips del debat polític municipal.
Antoni Verger, portaveu del grup MÉS, defensà una proposició per reclamar la retirada del TIL, el retorn al consens amb la comunitat educativa i aturar la imposició del Govern a base de decrets llei. El text complet de la proposició el podeu consultar aquí.
 
El PP, per la seva part, havia presentat uns dies enrere una proposta alternativa a les de l’oposició per tal de desvirtuar el missatge del plenari envers la vaga de docents. Un text que resava el següent:
 

 
Però davant l’evidència de les moltes intervencions ciutadanes demanades (fins a vuit intervencions sol·licitades d’entitats i organitzacions, i entre elles de l’Assemblea de Docents i l’STEI-i i FAPA Mallorca) i l’exigència de tots els presents que van tenyir la sala de plens de color verd, el batle va acceptar entrar a negociar un text alternatiu per ser aprovat pels tres grups municipals. Pel batle Isern, el batle “del diàleg i la gestió”, va ser ineludible acceptar negociar un text davant el reclam unànime en contra del model impositiu del PP i les intencions ocultes del TIL d’arraconar el català a les escoles.
 
Després de les paraules de les entitats presents, va ser el torn dels grups a l’oposició. Antoni Verger va acusar el Govern d’antidemocràtic i totalitari i va apel·lar al batle Isern a desmarcar-se’n. (A continuació podeu escoltar un fragment curt de la intervenció d’Antoni Verger).
 

 
Verger va instar al govern del PP de Cort a negociar un text que apel·lés a la Conselleria d’Educació per iniciar una negociació sense condicionants previs per iniciar l’actual curs escolar. Després de tres hores llargues de negociacions entre els tres grups municipals, el portaveu de la coalició va donar per finalitzada la negociació al comprovar que el PP tenia una nul·la voluntat de consensuar un text, i el que és més greu, una nul·la capacitat d’autonomia per a fer-ho.
És a dir, que va quedar en evidència que el batle Isern està a les ordres del president Bauzá, que n’és el seu escolanet més fidel i que en cap cas els representants del PP a Cort van tenir la llibertat de negociar un text alternatiu amb la resta dels grups polítics.
 
Una oportunitat perduda del PP de Palma que el situa, al igual que al Govern, entre les cordes i davant una única sortida que és el diàleg. Així ho van manifestar tots els presents al ple i els milers i milers de persones que aquest diumenge 29 de setembre van sortir al carrer per reclamar la dimissió del president del Govern i la consellera d’Educació.]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email