Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ponent de Palma volem MÉS justícia i MÉS democràcia

<![CDATA[El 14 d’octubre realitzarem una assemblea amb veïnats/des dels barris del Ponent de Palma per a conèixer de primera mà les necessitats i iniciatives que teníen per millorar el barri, la ciutat, el país.
Les participants manifestaren la seva preocupació per temes que afecten de forma directa als seus barris, però també una gran preocupació per la política en general, la democràcia i el futur.
Com a preocupació específica de barri, es plantejà la inquietud al voltant del nou contracte del Tennis Mallorca. Els veïns i veïnes de la zona es demanen quin futur li espera a aquest espai públic: tant per la rehabilitació, com per l’explotació de l’espai. L’explotació serà per 50 anys i s’hi construirà un aparcament. Ens comprometem a fer un seguiment d’aprop d’aquest tema, i garantir que es respecte l’edificació (protegit) i que s’exploti de manera raonable, sense una sobre explotació dels recursos, ni abús de preus,…
Els desnonaments i els problemes de moltes famílies per arribar a final de mes, per afrontar les despeses quotidianes d’habitatge, alimentació,… ha estat plantejat com una problematica greu. MÉS aposta per invertir les prioritats del PP: MÉS economia productiva i de proximitat, MÉS responsabilitat social, MÉS polítiques actives d’ocupació, MÉS serveis socials, MÉS educació, MÉS cooperació i solidaritat,… MÉS justícia social.
Es reivindicà la necessitat de retornar als consells de barri com espai de participaicó més directa de les entitats dels barris, on es puguin parlar i cercar solucions als problemes i propostes als barris. Les Juntes de Distrites apleguen massa barris amb característiques molt diferents, reduint l’operativitat i la proximitat.
La manca de democràcia dins aquest sistema pervers en el que vivim ha estat un dels temes centrals del debat. Es demanada més participació ciutadana a la presa de decisions. La democràcia no sigui anar a votar cada 4 anys i que els partits puguin fer i desfer segons els convengui sense consultar a la gent. Aquest és un dels eixos importants de MÉS, radicalitzar la democràcia i superar la democràcia representativa: que la ciutadanai entri dins les institucions de forma directa. ]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email