Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Recollida pneumàtica: nou capítol d'un ridícul majúscul

<![CDATA[Després d’un any  mig de tenir aturat i bloquejat el sistema de recollida pneumàtica al centre històric de Palma, l’equip de govern del PP demostra poca transparència i celeritat en la reclamació a l’empresa instal·ladora. Una situació que ha estat denunciada per la regidora Neus Truyol reiteradament des de la seva incorporació al càrrec.
L’empresa pública responsable de la recollida dels fems, EMAYA, ha començat a reaccionar i donar informació pública sobre el cas. De fet, ahir, dimarts 26 de novembre, es va convocar un Consell d’Administració extraordinari per explicar la situació de la recollida pneumàtica a Palma, al qual hi varen assistir els tècnics i responsables del gabinet d’advocats que estan estudiant la qüestió.

Us detallem els principals anuncis que es van fer:

  • s’està analitzat el contingut de la demanda jurídica que s’interposarà a totes les empreses que van formar l’UTE encarregada de l’instal·lació del sistema de recollida pneumàtica per dur a terme una instal·lació incorrecta.
  • Abans, però, és necessari un informe tècnic pericial que estan elaborant uns tècnics externs.
  • És gairebé segur que a finals d’aquest any es presentarà la demanda judicial. En tot cas, es tracta d’un procés que pot allargar-se entre 1 i 6 anys
  • Els termes de la demanda encara no estan clars però podrien incloure la reclamació de un, diversos o tots els aspectes següents: el cost de la pèrdua de l’ús (ja que en principi havia de ser per a 30 anys), el cost de les reparacions, el cost de la desinstal·lació, i/o el cost de la recollida actual.
  • En el cas de l’estat de la Plaça de Porta des Camp, EMAYA disposarà unes planxes de ferro per cobrir els forats perquè en breu torni a ser un espai normalitzat i transitable. Tot i la insistència de la nostra regidora, el president d’EMAYA va ser incapaç de concretar quan es faria efectiu.
  • En aquest sentit, es va explicar que per mor del procés judicial que s’iniciarà amb al interposició de la demanda a l’empresa instal·ladora, les recomanacions són de no manipular ni enretirar cap element de la recollida pneumàtica per si és susceptible de ser revisat. Això inclou tant les bústies dels fems com l’aixecament de terra de la Porta des Camps.

Amb tot aquesta informació, la regidora Neus Truyol va insisitir en una sèrie de qüestions bàsiques en tot aquest assumpte.

  1. En primer lloc, la necessitat d’un procés i una tramitació transparent en relació a la informació pública que els ciutadans de Palma volen i mereixen saber.
  2. És necessari quantificar el cost de la demanda judicial per ser conscients de l’abast de la mateixa. De moment, EMAYA sol té quantificat el cost del gabinet d’advocats en 55.000 euros, però desconeix la previsió del cost dels informes pericials externs que s’estan elaborant o una aproximació al cost del procés judicial.
  3. D’altra banda, i tot que sembla descartat en principi, Neus Truyol ha posta l’accent en la possibilitat que Europa pugui reclamar part de la indemnització, en el cas que la demanda prosperi i així es resolgui, perquè la instal·lació es va finançar en part amb fons europeus.

En tot cas, Neus Truyol vol posar de manifest que la desconfiança absoluta amb l’equip de govern en relació a aquest drama i ridícul que ha suposat la gestió de la recollida pneumàtica al Centre Històric de Palma, desconfiança absoluta en què cada passa que es doni ens apropi a una solució satisfactòria. Per tot això, seguirem insistint amb aquesta qüestió i reclamant informació i transparència en tot moment.
 ]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email