Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Avui 28 de novembre es debat a Cort la concesió irregular de solars al Bisbat

<![CDATA[Avui dia 28 de Novembre al plenari de Cort MÉS per Palma denuncia la suposadament irregular cessió d'ús de solars que va signar l'exalcaldesa del PP Catalina Cirer amb el Bisbat l'any 2006.
MÉS per Palma vol que els terrenys públics siguin de les ciutadanes i ciutadans, per això, demanem que es revisi el conveni amb el Bisbat de cessió gratuïta de béns immobles de titularitat municipal per a la construcció de temples.
Aquest Conveni suposava la transmissió en favor del Bisbat de 5 solars de titularitat municipal a Son Güells, Son Peretó, Son Ferragut, Son Busquets i Son Dameto, valorats el 2006 en un total de 4,135 milions d’euros, amb la finalitat que s’edificàssin temples religiosos. A canvi, el Bisbat cedia a l’Ajuntament un solar i un edifici de la seva propietat valorats en 679.964 euros. A més, s’establia un termini de 25 anys en favor del Bisbat per a construir els temples, quan fins llavors aquests tipus de cessions gratuïtes s’establien per un termini de 5 anys com a màxim.
Passats 7 anys des de la formalització del Conveni, no tenim notícia de que el Bisbat hagi fet cap passa per avançar en la construcció dels temples als solars cedits. A més, en un context en que l’Església pot a dures penes mantenir oberts i donar ús als temples existents, és fa difícil pensar que en un futur podrà dur a terme una expansió constructiva com la que pareix preveure l’esmentat Conveni.
Així, tenint en compte que aquests solars cedits gratuïtament per Cort el 2006 estan actualment abandonats i sense ús, i sense cap previsió de que en un futur se’ls pugui donar l’ús que preveu el conveni, amb excepció del solar de Son Dameto, pareix que el més lògic i raonable seria revertir el Conveni i que aquests solars tornin a integrar el patrimoni municipal i puguin així ser emprats per a diferents finalitats d’interès públic.
]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email