Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Com han quedat les proposicions del ple de novembre?

<![CDATA[Aquí teniu els resultats de les votacions de les propostes de MÉS a  Cort pel plenari de novembre del 2013.
Gràcies a totes aquelles entitats i persones que vos implicau en allò públic i comunitari!
Si voleu més informació ens trobareu a mes@palma.cat o al 971225912.
Contra l’ampliació del Club Marítim del Molinar del Llevant: el PP no va ser capaç de pronunciar-se en contra del projecte d’ampliació del port del Molinar i va votar en contra de la proposició que Antoni Verger va presentar per manifestar la nostra oposició al projecte perquè suposa un atac al mediambient, a l’entorn urbà i paisatgístic i respon tan sols als interessos econòmics dels negocis dels amarraments. La proposta ES REBUTJÀ.
Autoconsum i sobirania energètica: es va aprovar per UNANIMITAT la proposició relativa a incentivar les energies renovables i l’autoconsum energètic, perquè ens oposem a que es faci pagar a la ciutadania per tenir plaques fotovoltaiques i per això demanem que el Govern tiri enrere els seus plans.
Incompliment Codi Bon Govern: al febrer de 2013 l’equip de govern es va comprometre a tota una sèrie d’accions en favor de la transparència institucional que clarament ha incomplert. Per això Antoni Verger va demanar la reprovació de l’equip de govern tot i els vots de REBUIG de tots els regidors del PP, però al mateix temps la proposició reclamava la publicació dels registres d’activitats i de béns dels i les regidores. I aquest segon punt va rebre el suport UNÀNIME del ple.
Palma Ciutat Solidaria: el PP de Cort va demostrar un cop més la seva manca de solidaritat amb els qui sempre han estat pobres, amb les zones empobrides econòmicament, i va votar EN CONTRA de la proposició que reclamava rectificar davant una crua realitat i és que des del 2012 l’Ajuntament de Palma no destina ni un sol € a cooperació internacional i educació al desenvolupament.
Consum responsable per un canvi de model econòmic: proposició per incentivar les energies renovables i l’autoconsum energètic. Es va aprovar per UNANIMITAT el primer punt en referència a un acord ja aprovat anteriorment i que segueix sense acomplir-se, mentre l’equip de govern va REBUTJAR els altres punts 2,3 i4, que demanaven la promoció del consum de productes locals, artesans, ecològics i de comerç just, així com el petit comerç i el teixit de l’economia alternativa, solidària i social.
Pressupost Participatius: volem que la societat civil i la ciutadania sigui la que decideixi en què ens gastem els seus diners. Els pressupost participatius son una eina que garanteix de la transparència dels comptes públics i per això demanam que s’implanti aquest sistema per a l’any que ve. El PP, però, no ho veu així. De fet no en té ni idea del què signifiquen elaborar uns pressuposts participatius. És per això que el regidor Antoni Noguera va regalar al regidor d’Hisenda una còpia del manual de pressuposts participatius. Amb tot, la proposició va ser REBUTJADA pel PP.
Aturem el feminicidi: per a visibilitzar la violència de gènere, demanem a l’equip de Govern que aposti de forma valenta contra la violència de gènere augmentant els recursos econòmics en polítiques de prevenció. Els grups de l’oposició no varem voler signar cap declaració institucional conjunta en relació al 25N, i el PP va contraatacar amb una proposició alternativa “per renovar l’adhesió de l’Ajuntament de Palma al Pacte Palma contra la violència de gènere”. Una proposició que va rebre l’ABSTENCIÓ del grup MÉS.
Reversió del Conveni entre Ajuntament i Bisbat: la proposició reclamava la reversió del conveni però tot i les proves d’una clara prevaricació exercida per l’ex batlessa CAtalina Cirer, el PP hi va votar EN CONTRA.
 
Per últim, la proposició relativa al local per a l’Associació de Veïns de Canamunt, va quedar DAMUNT LA TAULA pendent d’un futur o possible acord amb l’equip de govern.]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email