Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Preocupació entre músics i artistes per l'Ordenança de Civisme de Palma

<![CDATA[Ahir 23 de gener varem celebrar la primera de les tres assemblees que MÉS per Palma organitza en el marc de la campanya contra l'Ordenança de Civisme.  Ahir era el torn del col·lectiu d'artistes i músics de carrer.  El proper dilluns 27 i el dimecres 29 farem dues assembles més, sobre colectius socialment desfavorits i sobre l'ordenança en termes genèrics, respectivament.

Hi ha molta preocupació ja que des de l’Ajuntament es vol reduir l’espai en el qual artistes i músics poden actuar, es prohibeixen molts dels instruments que es fan servir i hi ha molta confusió sobre com els pot arribar a afectar realment. L’equip de Govern a organitzat reunions informatives, però no ha deixat res clar, la qual cosa augmenta la inseguretat amb la qual es troba el colectiu.
– Els grafiters, per exemple,  veuen que la seva activitat es podrà veure molt greument limitada sols a espais específicament autoritzats o espais privats.
– Els d’artistes van mostrar-se molt preocupat per la possible organització d’un càsting, ja que no veuen què pot portar de positiu que es faci una selecció prèvia sobre qui pot i qui no pot, qui val i qui “no val” per a actuar al carrer.
Donada la gravetat de la situació a la que es poden veure abocats tant músics com artistes, com a colectiu van plantejar-se portar a terme diverses accions per aturar l’Ordenança:
– Actuacions al carrer en el marc d’una campanyamés ampla
– Difondre models d’al·legacions
– Organitzar un acte conjunt amb  associacions de veïns, etc.
En definitiva, organitzar-se conjuntament per donar a coneixer, no sols a altres artistes i músics de carrer les conseqüències de l’Ordenanaça, sinó també a la resta de la ciutadanía, ja que es fa necessari defensar i protegir l’art i la música popular  que es porta a terme al carrer, doncs és part de la nostra cultura i del nostre patrimoni viu de la ciutat.
 
 ]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email