Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Així han quedat les propostes de MÉS al plenari de Gener de 2014

<![CDATA[Aquí teniu la relació de propostes de MÉS i el resultats de les votacions del plenari de gener del 2014. Per consultar el contingut de  la proposició clicau sobre el títol.
Volem agrair la feina i lluita que estan realitzant moltes persones i entitats per fer de Palma una ciutat més justa i solidària amb les persones i el medi ambient. Ahir varen assistir moltes persones al ple de Cort per mostrar el seu rebuix a les polítiques del govern del PP. Cada vegada som més persones que deim No a la barbària, i SI: una altre món és possbile, un altre món és necessari!
Gràcies a totes aquelles entitats i persones que vos implicau en allò públic i comunitari!
Si voleu més informació ens trobareu a mes@palma.cat o al 971225912.
Acord de col·laboració amb FIARE. Proposam que l’Ajuntament de Palma signi un conveni de col·laboració amb l’Associació FIARE Illes Balears, això per participar de l’objectiu de gestionar i promoure entre la ciutadania la creació d’una cooperativa de crèdit d’àmbit estatal que funcioni d’acord amb els criteris de la Banca ètica i les característiques del projecte FIARE. La proposta queda SOBRE LA TAULA a l’espera d’una reunió amb el regisdr d’Hisenda.
Contra la clandestinitat de l’avortament. Un cop més ens oposam fermament a la llei que promou el ministre Gallardón per retallar els drets de les dones sobre els seus cossos i la seva maternitat. Es REBUTJA la proposta i s’aprova l’ALTERNATIVA proposada per PP amb els vots en contra de MÉS i PSIB
Recuperar el servei d’Educació d’SMS per als pares . És una aberració que la conselleria d’Educació retalli un servei tan útil per als pares com el del SMS perquè es tracta d’un sistema de comunicació directa entre les famílies, l’administració educativa i els centres, per mantenir informats els pares i mares sobre temes sensibles relacionats amb el procés educatiu dels seus fills i amb el dia a dia als centres. S’aprova ALTERNATIVA PP amb els vots en contra de MÉS i PSOE.
L’Estendard Símbol Local de Palma. Gràcies a una excepció que preveu la Llei de Símbols del PP, presentam una proposició que ha de permetre preservar la senyera quadribarrada, símbol de Palma, de l’Estendard, i del Mallorquinisme. A més, el portaveu del grup municipal ha afegit una esmena d’addició a aquesta proposta perquè sigui aprovada per unanimitat. Es REBUTJA la proposta i el PP presenta una ‘ALTERNATIVA   que s’APROVA amb els vots en contra de MÉS i PSIB

Tarifa JOVE per a l’EMT. Els dos grups a l’oposició declamen a Mobilitat una ajuda necessària per als joves d’aquesta ciutat a través d’una tarifa JOVE que els permeti tenir uns preus dels bitllets assequibles i coherents amb les seves economies, ja de per si precàries. De moment el PP ha dit que s’ho estudiara. La proposta QUEDA SOBRE LA TAULA a l’espera que l’EMT faci un estudi de la proposta.
Aturar les obres de Ses Fontanelles davant els abocaments il·legals a la zona humida Demanam que s’aturin les obres després de la denúncia presentada pel GOB i la Plataforma Salvem Ses Fontanelles davant la Fiscalia en què acusen la promotora d’un delicte penal a causa d’uns abocaments de residus tòxics a la zona humida. Seguim intentant fer tot el possible per aturar aquest atemptat ecològic. Queda REBUTJADA amb els vots en contra del PP i l’abstenció del PSIB-PSOE.
Multes per als bancs que tinguin pisos buits. Ja n’hi ha prou que els bancs segueixin en situació de privilegi, hagin estat rescatats amb els doblers de tots els ciutadans i que a més mantinguin pisos buits per seguir jugant a l’especulació immobiliària. L’Ajuntament de Palma ha de ser valent i reclamar el que es just. Mentre existeixin més de 16.000 pisos buits a Palma, molts d’ells en mans dels bancs, i milers de famílies necessitin un habitatge digne, hi ha solucions possibles. S’APROVA per unanimitat una transaccional a l’Alternativa presentada PP .
Es Molinar, port petit i port museu. Després de la gran mobilització ciutadana que ha aconseguit rectificar el posicionament de l’equip de govern del PP de Cort en relació al megaprojecte d’ampliació del port del Molinar, ara demanam que es facin totes les gestions possibles perquè s’aturi el projecte i es doni suport a l’opció de convertir el port en un port museu. Es REBUTJA i s’aprova l’Alternativa del PP, al punt 1 per unanimitat i el punt 2, amb els vots a favor sols de PP.
Mantenim el Parc de convivència canina de Son Dameto. La mobilització ciutadana ha aconseguit que el parc de convivència canina de Son Dameto Alt es mantingui obert després que el PP amenacés en tancar-lo. Neus Truyol ha presentat aquesta proposta però si es confirma que l’equip de govern rectifica, segurament es retirarà. La votació va ser FAVORABLE a una transaccional
Necessitam un Pla Director de Festes amb urgència. El PP va suprimir l’anterior i es va comprometre a presentar un nou Pla de Festes Populars. És urgent perquè s’estan carregant tots els espais de participació en els quals ja no hi tenen cabuda les entitats socials i ciutadanes. Un any més, hem tingut un exemple molt clar amb les festes de Sant Sebastià i l’intent de suprimir la festa de Sant Kanut. S’APROVA favorablement
Targeta sanitària per a tothom. Reclamam al PP que rectifiqui i retorni l’accés a totes aquelles persones que visquin aquí o que per qüestions personals o professionals han sortit temporalment de l’estat. Volem una sanitat pública per a tothom! Basta de carregar-se serveis públics bàsics! Es REBUTJA amb els vots en contra del PP, demostrant uha altra vegada que per als conservadors, les persones més desfavorides no poden tenir els mateixos drets que tothom.

Solidaritat i recolzament amb treballadors/es de Coca-Cola. Una empresa amb més de 800 milions de benefici que vol fer un ERO i tancar la planta de Palma. Un exemple més de com funciona el capitalisme, el sistema i econòmic l’estafa de la crisi que patim. Responsables: grans empreses privades i governs que fan lleis a mida, com les Reformes Laborals. demanam que Ajuntament es posicioni contra ERO i REformes laborals i treballi activament per una economia per les persones. S’APROVEN els punts 1, 2 i 5 i es REBUTJEN amb els vots en contra del PP la resta de punts.]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email