Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ple 27F: Propostes de MÉS per Palma al plenari de Febrer

<![CDATA[Com cada mes, us presentem les propostes que els regidors de MÉS per Palma defensen al ple d’aquest mes . Està previst que se celebri el dijous 27 i com sempre animam a les entitats social inscrites al Registre municipal d’Entitats Ciutadanes (RMEC) a intervenir en aquells punts que us siguin d’interès. Podeu presentar una sol·licitud a qualsevol oficina de registre municipal fins un dia abans de ple i el mateix dia directament a la Secretaria del Ple.
A continuació us resumim el contingut de les proposicions:
Rebutjam les amnisties urbanístiques que promou el Partit Popular, a Palma i arreu de Mallorca, per tal que s’aturi la proliferació d’urbanitzacions en sol rústic i a la costa. Hem d’acabar amb la destrucció del territori.

– Exigim controlar la cartelleria invasiva i agressiva del Centre Històric. Després de demanar-ho per dues vegades, i el PP comprometre’s, encara no s’ha avançat ni un mil·límetre. Cal preservar l’esència urbana de Ciutat i eliminar o limitar grans panells publicitaris al centre.

– Proposam polítiques d’ocupació específiques per a les dones, com a eina de prevenció de l’exclusió social i la violència de gènere. L’ajuntament ha d’apostar per a treballar de forma específica en millorar la situació laborar de les dones, doblement excluides, per ser dones i per ser moltes d’elles pobres.

Reclamam el manteniment del servei dels educadors interins davant la intenció del PP d’externalitzar el servei. Els educadors acaben contracte al juny i la regidora de Benestar Socials  no en garanteix al seva continuitat. Es tracta d’un servei essencial per a la cohesió social a Palma.

– Volem que els ciutadans siguin actius dins i fora de les institucions públiques, i entre d’altres coses, puguin presentar iniciatives municipals populars.  Demanam que disminueixi del 10% al 1% el nombre de signatures necessaries per a que els ciutadans puguin presentar iniciatives municipals populars. Ara, segons el cens de Palma, calen 40.000 signatures i demanam que es rebaixi a 4.000. Necessitam eines per a democratitzar les institucions públiques.
– Reiterem la necessitat de disposar de terrenys perquè la ciutadania de Palma pugui cultivar la terra i tingui una oportunitat per tenir accés a productes de primera necessitat. Proposam de nou que l’Ajuntament habiliti espais urbans per a que la ciutadania pugui cultivar bens de primera necessitat. Ja fa 2 anys que presentarem una proposta similar que quedà aprovada, i l’equip de Govern no ha complert amb les seves obligacions.

– Insistim que el Club Marítim del Molinar ha de retirar formalment el projecte d’ampliació després del rebuig majoritari de la ciutadania i dels veïnats del barri. La junta directiva del Club Nàutic encara no ha retirat formalment el projecte i demanem que l’Ajuntament s’hi posicioni clarament en contra.

– Instam a Cort a fer boicot a la marca Coca-Cola davant l’ERO que afecta a tota la planta d’embotellament de Palma. És inadmissible que una gran empresa amb beneficis s’aprofiti de la nova Reforma Laboral de Rajoy per acomiadar 200 persones de la planta embotelladora de Palma i per això, demanem que les màquines exprenedores d’edificis municipals no venguin els seus productes i que l’Ajuntament no organitzi actes esportius o culturals que comptin amb el patrocini d’aquesta empresa.

– Critiquem els criteris restrictius de l’Oficina d’Intermediació Hipotecària perquè deixa fora a moltes famílies que ho necessiten. Ara mateix, moltes families amb vertaders problemes econòmics i amb risc de perdre la seva vivenda, no poden fer ús dels serveis que ofereix l’Oficina d’Intermediació Hipotecaria i demanam que s’afebleixin els requisits per a poder-se’n beneficiar.

– Apostam per l’art urbà com a patrimoni cultural de Ciutat i volem que l’equip de govern faci passes endavant per a potenciar-ho
– Proposam continuar la tramitació de BIC del Centre Històric de Palma per protegir-lo i poder optar a ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Si es vol tenir opcions reals a optar a que Palma sigui Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, cal que es protegeixi especialment el casc antic de l’especulació immobiliaria i que s’aposti per la rehabilitació i el manteniment d’edificis històrics.

Si teniu qualsevol dubte, pregunta o proposta, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres al 971.22.59.12 o a palma@mespermallorca.cat
]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email